Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Neznabohov, ktorí farára prepadli v úrade, dostali po troch rokoch!

NITRA – Tri roky unikali páchatelia lúpeže v rímskokatolíckom farskom úrade v Dolných Semerovciach (okr. Levice). Farára vtedy brutálne „spacifikovali“ a faru „vybielili“. Teraz sú však v rukách polície a do väzenia môžu ísť až na 12 rokov.

K lúpeži došlo 10. októbra 2005. Do farského úradu sa 45-ročný Ľubomír D. z Lovinobane a 27-ročný Miroslav D. zo Zvolena vlámali dve hodiny po polnoci. Vypáčili okno na verande a vošli dovnútra, kde si pomáhali baterkou.

Pri čine ich však vyrušil farár, ktorého udreli päsťou do tváre a do očí mu nastriekali nezistený sprej. Jeden z „lumpov“ namieril na neho zbraň a vyhrážal sa mu zabitím, ak im nedá peniaze. Priesvitnou páskou mu zviazali nohy a ruky za chrbtom a začali prehľadávať faru.

Farárovi zobrali osobné doklady, občiansky preukaz, vodičský a technický preukaz, kartičku poistenca, tri bankomatové karty, mobilný telefón, pánske hodinky a koženkovú tašku s peňaženkou. Veci boli v hodnote viac ako 5000 korún.

Dvojica sa však nezastavila. Ukradla aj monštranciu v hodnote asi 15 tisíc korún a hotovosť 4000 korún. Po čine z fare odišli, pričom sa ráno okolo 5.00 hod. pokúsili v Detve vybrať peniaze z bankomatu ukradnutými kartami. Pokus bol neúspešný.

Tri roky sa títo dvaja páchatelia pokúšali uniknúť spravodlivosti. Polícia ich však odhalila vďaka kamerovému systému z bankomatu. Vyšetrovateľ ich obvinil z troch trestných činov. Z lúpeže, porušovania domovej slobody a neoprávneného vyrobenia a používania elektronického platobného prostriedku a inej platobnej karty. Stíhaní sú na slobode. Informovala o tom hovorkyňa nitrianskej polície Božena Bruchterová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu