Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

SBS-kár dostal za vraždu kolegu 25 rokov!

(Zdroj: SITA)

KOŠICE - Bývalého zamestnanca súkromnej bezpečnostnej služby (SBS) Grup 4 Security Services Ladislava R. (33) uznal Okresný súd v Košiciach vinným z vraždy a sprenevery.

Podľa rozsudku v júli 2006 v Košiciach v mestskej časti Šaca dobodal 41 ranami nožom spolupracovníka Pavla P. Súd mu uložil súhrnný trest 25 rokov väzenia s maximálnym stupňom stráženia.

Motívom vraždy boli podľa rozsudku peniaze. Počas zastupovania dnes už nebohého kolegu si Ladislav R. podľa obžaloby prisvojil 600-tisíc korún (19 916 €), ktoré boli určené na doplnenie bankomatov VÚB. Keďže Pavol P. sa o tom dozvedel a žiadal od neho, aby peniaze vrátil, rozhodol sa ho umlčať.

Ladislav R. sa k sprenevere počas vyšetrovania priznal, vraždu po celý čas popieral. Proti rozsudku sa odvolal, prokurátorka krajskej prokuratúry s ním bola spokojná. O vine bývalého pracovníka SBS tak definitívne rozhodne krajský súd. V lete 2006 polícia z vraždy najskôr obvinila 19-ročného študenta. Po tom, čo expertíza potvrdila, že krv na jeho oblečení sa nezhoduje so vzorkou krvi obete, zamerala vyšetrovanie na ďalšieho podozrivého, Ladislava R.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu