Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

V sklade rozobrali vyše 20 kradnutých áut, chytili ich pri čine!

Zatknutý v sklade s kradnutými autosúčiastkami Zobraziť galériu (5)
Zatknutý v sklade s kradnutými autosúčiastkami

BRATISLAVA – Autičkárom klepla polícia po prstoch. Objavila sklad, kde rozobrali viac ako 20 ukradnutých áut rôznych značiek. Priamo pri čine zatkla dvoch „majstrov“, ktorí práve pílili na časti Škodu Fabia. Tá zmizla koncom októbra v Karlovej Vsi. Na odvoz súčiastok zo skladu použila polícia osem plne naložených nákladných vozidiel.

Akcia bratislavskej polície pod názvom SKELET II prebehla minulý týždeň v Chorvátskom Grobe (okr. Senec). Policajti v sklade našli viaceré autá ukradnuté v Bratislavskom kraji. Tie už „majstri“ rozobrali na súčiastky a určili na ďalší odpredaj. Najviac súčiastok pochádza z áut Škoda Fábia, Škoda Octavia, Peugeot, Citroen a Volkswagen.

Hodnotu zaistených vecí polícia ešte nevyčíslila. Medzi súčiastkami je 50 výfukov, 14 čelných skiel, 30 zadných nárazníkov, 35 dverí, rozrezané osobné motorové vozidlá na časti, ako aj väčšie množstvo káblov, pneumatík, plastov z interiéru vozidla, brzdové systémy, súčiastky kúrenia a klimatizácie.

Identifikovaných súčiastok z kradnutých áut pribúda každým dňom. Predpokladaný počet presiahne hranicu 20 vozidiel. Na mieste zadržaní 31-ročný Marek K. z Hornej Potône a 32-ročný Stanislav Z. z Marianky čelia obvineniu z prečinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Informovala o tom bratislavská policajná hovorkyňa Alena Toševová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu