Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Slota je spojenec Maďarov, ktorí to so SR nemyslia dobre, myslí si Palko

Predseda KDS Vladimír Palko
Predseda KDS Vladimír Palko

BRATISLAVA - Jediným tromfom Maďarov, ktorí to so Slovenskom nemyslia dobre, je podľa predsedu Konzervatívnych demokratov Slovenska Vladimíra Palka, Ján Slota.

„Stále môžu poukazovať na jeho vulgárnosti. Ján Slota je de facto spojenec týchto Maďarov. Keby nebolo Jána Slotu, tak sa nemajú čoho chytiť,“ vyhlásil dnes Palko.

V slovensko-maďarskej otázke ide podľa Palka o hlbší spor. Ten vyplýva z Trianonu. „Je rozdielny pohľad časti Maďarov a Slovákov na tento problém. Pre Slovákov je to ďaleká minulosť. Pre mnohých Maďarov je to boľavá rana. Moment, keď sa z veľkého Uhorska stalo podstatne menšie dnešné Maďarsko,“ uviedol predseda KDS. Podľa neho však čas hrá v prospech Slovákov, len musia byť múdri. A to aj slovenskí politici.

„V našom záujme je prispievať k dobrým vzťahom medzi Slovákmi a Maďarmi. V záujme Slovenska je vťahovať Maďarov, ktorí sú občanmi SR do riadenia verejných vecí. Nie ich zatláčať do izolácie. Ak by Slovensko robilo iba takúto politiku, tak niektorí Maďari, ktorí si želajú revíziu Trianonu, by nemali žiadne tromfy v rukách,“ dodal Palko.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu