Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Poľovníci pytliačili, zaplatia po 15 tisíc

(Zdroj: Jupiterimages)

TRENČÍN – S peňažnými trestami 15 tisíc korún (497,91 €) vyviazli dvaja poľovníci, ktorí v marci zastrelili sedemročného srnca, a to bez povolenia a v čase, keď bol chránený. Pytliakom okrem toho súd udelil dvojročný zákaz činnosti výkonu poľovníckeho práva.

Jaroslav Moravčík (26) z Trenčianskej Teplej guľovnicou zastrelil srnca v poľovnom revíri Kaňa v Trenčianskej Teplej a spolu s 24-ročným Petrom Látalom zviera naložili do auta. Výstrel však niekto počul a dvojicu zlapali. Muži pristúpili na dohodu o vine a treste s prokurátorom, Okresný súd v Trenčíne ju dnes schválil.

Rozsudok je právoplatný. Ak by sumu nezaplatili, išli by na štyri mesiace do väzenia. Tým, že sa pytliactva dopustili ako osoby, ktoré majú osobitne uloženú povinnosť chrániť životné prostredie, mohli dostať až tri roky. Podľa otca jedného z nich, Milana Látala, išlo o mladícku nerozvážnosť.

Flínt sa obaja zbavili a už sa rozhodli, že poľovať nikdy nebudú. Ten trest je nič oproti hanbe, akú si v poľovníckom zväze urobili,“ komentoval otec, ktorý sa poľovníctvu venuje 42 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu