Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Fico nemá záujem o zákon o preukazovaní majetku, tvrdí Miššík

Robert Fico
Robert Fico

BRATISLAVA - Jediným záujmom predsedu vlády Roberta Fica je, aby si ľudia o ňom mysleli, akoby on rád zatočil so všelijakými zbohatlíkmi a podvodníkmi. "Ale akurát tak spoza rečníckeho pultu," reagoval poslanec za SDKÚ-DS a podpredseda parlamentného ústavnoprávneho výboru Peter Miššík na piatkové vyjadrenia premiéra Fica na margo korešpondencie s predsedníčkou Ústavného súdu SR Ivettou Macejkovou.

Tie podľa Miššíka dokazujú, že z jeho strany už dávno ide o číru propagandu svojej osoby, a nie úprimný záujem. Ak sa ho novinári totiž opýtajú na konkrétne čudesné majetky predsedov jeho koaličných strán Vladimíra Mečiara a Jána Slotu, odpovie, že ide o ich súkromnú záležitosť. "A vyhlási, že s nimi pôjde rád do koalície aj nabudúce. Aj s ich majetkom...," dodal Miššík.

Národná rada SR nemôže prijať ústavný zákon o preukazovaní pôvodu majetku identický so zákonom, ktorý Ústavný súd (ÚS) SR označil za protiústavný. Takéto stanovisko oznámila premiérovi Robertovi Ficovi v liste predsedníčka ÚS Ivetta Macejková.

Prijatie takéhoto zákona by bolo podľa ÚS porušením princípov právneho štátu, teda v rozpore s Ústavou SR, informoval premiér.

Podľa Fica zákon o preukazovaní pôvodu majetku bude musieť byť prepracovaný, aby sa rešpektovalo stanovisko Ústavného súdu SR, ale tiež aby bol prijatý efektívny zákon. "Nemá zmysel vykastrovaný zákon,“ dodal Fico.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu