Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Rozsudok nad Ašotom Mkrtyčevom bude v najskôr októbri

(Zdroj: Jupiterimages)

PREŠOV – Rozsudok v kauze vraždy údajného bossa východoslovenského podsvetia Františka Galandu zaznie najskôr koncom októbra. Vraždu podnikateľa zo Sniny mal podľa obžaloby zosnovať Azerbajdžanec Ašot Mkrtyčev so svojimi údajnými komplicmi Ladislavom K., Martinom M. a Tiborom M.

Prešovský okresný súd dnes vytýčil termín ďalšieho pojednávania na 30. októbra, kedy majú zaznieť záverečné reči prokuratúry, obhajoby a obžalovaných. Prokurátorka navrhla prečítať protokol z konfrontácie medzi obžalovanými Mkrtyčevom a Tiborom M. Obhajoba s tým nesúhlasila, žiadala vypočuť ešte raz dvoch svedkov, jedným z nich je vtedajší vyšetrovateľ.

Súd sa zaoberal čítaním listinných dôkazov. Z technických dôvodov sa nepremietal ani videozáznam, ktorý vznikol počas rekonštrukcie prípadu vo firme hlavného obžalovaného Mkrtyčeva. Proti nemu vypovedala jeho vtedajšia družka Jana B., ktorá v piatok svoju pôvodnú výpoveď zásadne zmenila. Pred súdom vyhlásila, že si na nič nepamätá.

Okresný súd v tejto kauze vyniesol rozsudok ešte minulý rok. Mkrtyčeva odsúdil na výnimočný trest 20 rokov odňatia slobody. Ďalší obžalovaní dostali nižšie tresty. Odsúdení sa však odvolali a krajský súd vrátil prípad späť okresnému.

Galandu zavraždili 19. augusta 2002 vo vchode jeho domu v Snine dvadsiatimi ranami zo samopalu, ktorý vrah zanechal na mieste činu a posypal korením. O život Galandu sa sninské podsvetie pokúšalo viackrát. Streľbou do auta i nastražením výbušniny pod jeho auto. Dôvodom vyrovnávania si účtov mal byť konkurenčný boj v obchode so zbraňami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu