Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Súd možno rozhodne v prípade Ašota Mkrtyčeva

PREŠOV – Súd už možno dnes rozhodne v kauze Azerbajdžanca Ašota Mkrtyčeva. So svojimi údajnými komplicmi Ladislavom K., Martinom M. a Tiborom M. mali pred šiestimi rokmi zosnovať vraždu podnikateľa zo Sniny Františka Galandu. Ten bol údajným bossom východoslovenského podsvetia.

Dnes by mali na prešovskom okresnom súde odznieť záverečné reči. Očakáva sa, že súčasťou dokazovania viny či neviny obžalovaných bude zverejnenie videa z rekonštrukcie prípadu vo firme Mkrtyčeva, kde svedkyňa Jana B. údajne vypočula priznanie. Možné je však aj to, že pojednávanie súd preruší a vytýči nový termín.

Súd už vypočul všetkých navrhovaných svedkov a vyhovel aj požiadavke prešovského krajského súdu konfrontovať dôležitú svedkyňu Janu B. s vyšetrovateľmi. Ide o expriateľku Mkrtyčeva, ktorá v piatok svoje predošlé tvrdenia o jeho vine zásadne zmenila.

Okresný súd už v tejto trestnej veci minulý rok vyniesol rozsudok. Mkrtyčeva odsúdil na výnimočný trest 20 rokov odňatia slobody. Ďalší obžalovaní dostali nižšie tresty. Odsúdení sa však odvolali a krajský súd vrátil prípad späť okresnému.

Galandu zavraždili 19. augusta 2002 vo vchode jeho domu v Snine dvadsiatimi ranami zo samopalu Škorpión, ktorý vrah zanechal na mieste činu a posypal korením. O život Galandu sa sninské podsvetie pokúšalo viackrát. Streľbou do auta i nastražením výbušniny pod jeho auto. Dôvodom vyrovnávania si účtov mal byť konkurenčný boj v obchode so zbraňami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu