Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Chovancov obvinených z prípravy vraždy poslal súd do väzby

BANSKÁ BYSTRICA - Okresný súd v Banskej Bystrici dnes poslal do väzby dvoch štrnásťročných chlapcov z prevýchovného detského domova v Čerenčanoch, ktorí podľa polície plánovali vraždu svojho vychovávateľa.

Informoval o tom krajský prokurátor Rastislav Remeta. Chlapcom, ktorí sa už v minulosti dopustili viacero trestných činov, hrozí v prípade dokázania viny väzenie na desať až 12,5 roka.

Súd podľa prokurátora zobral chlapcov do väzby, pretože hrozil ich útek či pokračovanie v trestnej činnosti. "U jedného z obžalovaných súd skonštatoval aj dôvody kolúznej väzby, to znamená že by mohol na slobode ovplyvňovať svedkov," doplnil Remeta.

Obžalovaní chceli z "polepšovne" v rimavskosobotskom okrese utiecť minulý víkend a plánovali pritom vraj aj vraždu vychovávateľa. Zamestnanca domova chceli zabiť bodnutím do krku a ubitím. Pri úteku mali podľa plánu mŕtvemu zobrať mobilný telefón, peniaze a kľúče na odomknutie vchodových dverí zariadenia. Na svoju obeť si už dokonca údajne prichystali špicatú drevenú násadu, nožnice a kovový hák. Možnej tragédii nakoniec zabránil kamarát, ktorý ich plány vyzradil.

Podobný prípad sa stal pred desiatimi rokmi v Česku, kde v Chrastave pri Liberci zabil tamojší mladistvý chovanec zamestnankyňu kusom dreva.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu