Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Výzvu na odstúpenie Harabina podpísalo viac ako 1 200 ľudí

Štefan Harabin
Štefan Harabin

BRATISLAVA - Viac ako 1 200 ľudí sa od piatka minulého týždňa pripojilo k výzve Občianskych združení Aliancia Fair-play a Via Iuris Za pravdu a spravodlivosť, v ktorej žiadajú ministra spravodlivosti Štefana Harabina, aby odstúpil. Informoval o tom Peter Kunder z Aliancie Fair-play.

Organizácie sa v piatok popoludní výzvou pripojili k postoju sudkyne Jany Dubovcovej, ktorá vo štvrtok minulý týždeň v denníku Sme ministra za jeho vyjadrenia na adresu Židov a za jeho údajné kontakty s mafiou vyzvala, aby odstúpil. Minister Harabin podľa združení nespĺňa základné predpoklady pre výkon vysokej verejnej funkcie.

Podľa členov Aliancie Fair-play a Via Iuris na výzvu zatiaľ nereagoval ani jeden z predstaviteľov výkonnej moci. "Ak minister Harabin z funkcie neodstúpi, občania vyzývajú premiéra Fica, aby prezidentovi navrhol jeho odvolanie z funkcie sám," uvádzajú.

Organizátori dnes poslali premiérovi Ficovi list, v ktorom ho žiadajú, aby na výzvu občanov reagoval. Premiér podľa organizácií musí garantovať základné štandardy vo vládnych inštitúciách, aj to, že minister spravodlivosti bude spĺňať základné predpoklady pre výkon funkcie a svojou osobou garantuje pravdu, spravodlivosť a nestrannosť vo svojom rezorte.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu