Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Na odstúpenie Harabina vyzýva už aj Fair-play

Štefan Harabin
Štefan Harabin

BRATISLAVA - Občianske združenia Aliancia Fair-play a Via Iuris vyzývajú ministra spravodlivosti Štefana Harabina, aby odstúpil. "V prípade, že tak neurobí, vyzývame premiéra Roberta Fica, aby podal prezidentovi návrh na ministrovo odvolanie," uvádza sa v stanovisku.

Pridali sa tak k postoju sudkyne Jany Dubovcovej, ktorá vo štvrtok v denníku Sme ministra za jeho vyjadrenia na adresu Židov a za jeho údajné kontakty s mafiou vyzvala, aby odstúpil. Minister Harabin podľa nich nespĺňa základné predpoklady pre výkon vysokej verejnej funkcie. Výzvu môže podporiť ktokoľvek na webovej stránke Aliancie Fair-play www.fair-play.sk. Jej text sa s každým podpisom prepošle na e-mailovú adresu ministra spravodlivosti Štefana Harabina a do kancelárie premiéra Roberta Fica.

"Ako občanom nám nemôže byť jedno, že minister spravodlivosti bol verejne prichytený pri klamstve, dokonca na pôde parlamentu. Nemôžeme sa mlčky prizerať tomu, že minister spravodlivosti má osobné kontakty na prostredie podozrivé zo zločinu. A nemôžeme tolerovať, ak minister spravodlivosti používa neprípustné narážky na rasu a pôvod," pokračuje stanovisko oboch občianskych združení.

"Ako možno po týchto udalostiach veriť, že minister bude vždy stáť na strane spravodlivosti a pravdy? Ako možno veriť, že bude brániť právo a dobro pred zločinom a zlom? Ako možno veriť, že bude ctiť rovnosť všetkých pred zákonom?" pýtajú sa občianske združenia.

Podľa Fair-play a Via Iuris, na ministrovi nemôže byť ani tieň pochybností, že jeho kontakty, osobnostné predpoklady a konanie znemožnia pravdu a spravodlivosť. "Minister Harabin preto v našich očiach nespĺňa základné predpoklady na výkon funkcie," dodávajú v stanovisku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu