Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Policajti zatkli kolegu v kostýme Usámu bin Ládina

Usáma Bin Ládin
Usáma Bin Ládin

BRATISLAVA - Britský policajt sa dostal do problémov so zákonom, keď sa niekoľko dní pred siedmym výročím teroristických útokov na Svetové obchodné centrum v americkom meste New York obliekol do kostýmu medzinárodne hľadaného teroristu Usámu bin Ládina.

Vrchného dozorcu Colina Terryho, ktorý cvičil policajtov v Afganistane, odfotografovali s maskou bin Ládina a tradičným arabským oblečením. Pre nezvyčajný kostým sa rozhodol v rámci karnevalu, ktorý sa konal v sobotu v dedine Grampound v grófstve Cornwall. "Rozhodne nešlo o zlomyseľný čin, bolo to však nanajvýš nevhodné," uviedol policajný úrad.

Terryho čoskoro čaká disciplinárne konanie. "Som prekvapený, že sa to prijalo takto negativisticky. Ide o lokálnu udalosť (karneval), ktorá má dlhoročnú tradíciu a slúži na charitatívne účely," citoval zadržaného policajta britský denník Guardian.

Pri teroristických útokoch z 11. septembra 2001, keď dve unesené lietadlá narazili do budov Svetového obchodné centra, jedno lietadlo zdevastovalo časť Pentagonu vo Washingtone a zvyšné havarovalo na poli v Pennsylvánii, zahynulo takmer 3000 ľudí. Predpokladá sa, že iniciátorom akcie bol líder teroristickej organizácie al-Kájda Usáma bin Ládin. Terorista naďalej uniká spravodlivosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu