Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Policajt, ktorý informoval podsvetie, nepôjde do väzby!

BRATISLAVA – Policajt, ktorý informoval podsvetie o predvedení Juraja Roszíka na policajné prezídium, nepôjde do väzby. Okresný súd Bratislava III tak dnes nevyhovel návrhu Generálnej prokuratúry. Obvineného Alexandra S. tak prepustili zo zadržania a stíhaný bude na slobode.

"Generálna prokuratúra navrhovala kolúznu a preventívnu väzbu, podľa súdu neboli splnené materiálne podmienky väzby," informoval hovorca bratislavského krajského súdu Pavol Adamčiak. Zástupca generálnej prokuratúry podal voči rozhodnutiu súdu sťažnosť, rozhodovať o nej bude v utorok bratislavský krajský súd.

Policajta Alexandra S. v pondelok ráno zadržala polícia. Ako v utorok informoval generálny prokurátor Dobroslav Trnka, policajt z cely predbežného zadržania informoval o prevoze Roszíka niekoľko osôb podozrivých z trestnej činnosti. Roszíka odsúdeného za lúpež v prípade vraždy Jána Kubašiaka dal na bratislavskú políciu previezť z väznice špecializovaný tím generálnej prokuratúry na výsluch. Vypovedal v prípade, ktorý podľa Trnku skončí do niekoľkých dní obžalobou.

Roszík už prokuratúre poskytol viaceré svedectvá o lúpežiach, vraždách a pokusoch o vraždy od roku 1999. Podľa Trnku už preskúmali približne 140 prípadov a vo viacerých sa jeho svedectvá potvrdili. Konkretizovať ich však nechcel, no figurujú v nich mená bývalých policajtov. Vďaka tomu je Roszík neustále zastrašovaný, či už páchateľmi, alebo ich advokátmi. "Do väznice dostal bibliu, čo by mohlo znamenať, aby sa začal modliť. Advokáti sa ho pýtali, či sa nebojí o svoj život a rodinu, keď sa dostane von z väznice," uviedol Trnka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu