Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Údajný vrah "bielych koní" zostáva vo väzení do konca novembra

(Zdroj: Jupiterimages)

ŽILINA - Údajný šéf žilinského podsvetia, František S., ktorý je obvinený zo štyroch vrážd takzvaných bielych koní, zostáva vo väzbe do konca novembra.

Na verejnom zasadnutí o tom dnes rozhodol Okresný súd v Žiline. František S. požadoval prepustenie z väzby, alebo jej nahradenie písomným sľubom, súd to však zamietol. František S., ktorého na dnešné zasadnutie eskortovali z Leopoldova, podal proti tomu sťažnosť, vec sa preto posunie na Krajský súd v Žiline.

František S. žiadal o vylúčenie médií z pojednávania, súd to však zamietol. Svoju žiadosť o prepustenie z väzby odôvodnil tým, že je trestne stíhaný na základe krivej výpovede svedka, ktorý sa vraj priznal k tomu, že klamal, aby sa dostal na slobodu. "Od vznesenia obvinenia tvrdím, že som nevinný," uviedol. Prokurátor žiadal o predĺženie väzby až do konca decembra. Obvinený by sa podľa neho mohol vyhýbať trestnému stíhaniu.

Údajný boss žilinského podsvetia František S. čelí obvineniam z trestných činov vraždy a z pokusu o trestný čin podvodu, riadil organizovanú skupinu, ktorú založil na páchanie ekonomickej trestnej činnosti. Hrozí mu trest odňatia slobody na 25 rokov, prípadne doživotie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu