Pondelok10. jún 2024, meniny má Margaréta, Gréta, zajtra Jesika

Šéf Najvyššieho súdu sa sťažoval, že úrad nemá vlastnú budovu

Predseda Najvyššieho súdu Milan Karabín
Predseda Najvyššieho súdu Milan Karabín

BRATISLAVA - Predseda Najvyššieho súdu Milan Karabín sa dnes opäť sťažoval, že najvyššia súdna inštancia nemá vlastnú budovu.

Prepožičané priestory ministerstva spravodlivosti sú podľa neho nevyhovujúce a príliš malé na vybavovanie rozsiahlej agendy súdu. "Pracujeme v podmienkach, ktoré nie sú adekvátne ani dôstojné Najvyššieho súdu," povedal novinárom predseda súdu Milan Karabín. Najvyšší súd, ktorý napríklad rozhoduje o odvolaniach voči verdiktom nižších súdov, sídli v budove ministerstva spravodlivosti v centre Bratislavy.

Plány na postavenie nového sídla pre ministerstvo, vďaka ktorým by sa súdu uvoľnila celá budova, sa podľa Karabína nijako nenapĺňajú. "Necítime žiadnu podporu od ministerstva spravodlivosti, dokonca pociťujeme prieky," vyhlásil Karabín, ktorý je dlhodobo v ostrých konfliktoch so šéfom ministerstva Štefanom Harabinom. Ministerstvo spravodlivosti oponovalo, že má záujem presťahovať sa do inej budovy.

"Karabín sa snaží neopodstatnenou kritikou ministerstva zakryť vlastné zlyhania a chyby ako manažéra súdu," uviedol hovorca ministerstva Michal Jurči. Karabín podľa hovorcu začal svojou kritikou kampaň pred voľbou predsedu Najvyššieho súdu, ktorá je naplánovaná na budúci mesiac. Karabín sa tiež sťažoval, že súd nemá dostatok peňazí a priestorov pre asistentov sudcov, ktorí pomáhajú vybavovať súdnu agendu. "Bez toho, aby sme mali asistentov a pomocný personál, nevidíme možnosť ako včas a plynulo vybavovať veci," tvrdil predseda súdu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu