Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Nemecký turista skolaboval a zomrel počas túry

POPRAD – Vo Vysokých Tatrách v Doline Kežmarskej Bielej vody pod Šalviovým prameňom dnes predpoludním skolaboval a zomrel starší nemecký turista.

Na pomoc mu letel vrtuľník záchrannej služby z Popradu. Napriek slnečnému a bezoblačnému počasiu vo Vysokých Tatrách, mal vrtuľník problém vysadiť lekára k pacientovi.

"Technický výsadok lekára na mieste nebol možný pre zlé poveternostné podmienky. K pacientovi sa lekár musel dostať z približne 500 metrovej vzdialenosti,“ informovala hovorkyňa záchranárov Sylvia Galajda. Na zásahu sa zúčastnili aj záchranári Emergency Medical Service a Horskej záchrannej služby. Nemeckého turistu sa napriek snahe záchranárov nepodarilo zachrániť.

Leteckí záchranári zasahovali aj v Hriňovej v okrese Detva. Pri páde z bicykla sa tam zranil muž (64). Po páde zostal v bezvedomí, mal sťažené dýchanie a podozrenie na poranenia hlavy, krčnej chrbtice, hrudníka, brucha a panvy. Po ošetrení ho už pri plnom vedomí previezol vrtuľník do Traumatologického centra v Banskej Bystrici.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu