Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Poľská turistka našla smrť v ľadovej vode

Záchranári prišli na miesto tragédie o necelú štvrťhodinu. Zobraziť galériu (2)
Záchranári prišli na miesto tragédie o necelú štvrťhodinu.

Vysoké Tatry - Vo vodách Vodopádu Studeného potoka v pondelok za dramatických okolnosí dodýchala 46-ročná poľská turistka. Pošmykla sa na okraji vyhliadkovej plošiny a spadla do dravej vody. Tá ju unášala 500 metrov. Žena pred očami turistov bojovala zo všetkých síl. Len štvorstupňová voda nad ňou však po niekoľkých minútach zvíťazila.

“Bolo to strašné. Nedokážem sa z toho spamätať,” tvrdí mladá žena, ktorá okolo miesta tragédie náhodou práve prechádzala. “Vybral som ďalekohľad, lebo som ju chcel nájsť. Bola už však na úplnom dne vodopádu. Videl som, ako bojuje z celých síl. Nič viac som však nemohol urobiť,” hovorí so slzami na kraji poľský turista, ktorý to všetko videl.

Záchranári prišli na miesto tragédie o necelú štvrťhodinu. “Voda je tam veľmi dravá a má len 4 stupne. Prúd takmer strhol aj mňa,” opisuje dramatické okamihy veliteľ záchrannej akcie Michal Gerčák z Horskej záchrannej služby Vysoké Tatry. Ženu našiel 500 metrov pod miestom, kde do vody spadla. Bola zakliesnená pod stromom. Záchranári ju vytiahli a začali oživovať. “Rozbehli sme pacientke krvný obeh, no po niekoľkých okamihoch sme museli konštatovať smrť,” konštatoval Tomáš Jankura, lekár zdravotnej záchrannej služby Emergency Medical Service.

Poľská turistka je už druhou obeťou Vysokých Tatier počas týchto letných prázdnin. Len pred niekoľkými dňami našli horskí záchranári pod vrcholom Rysov niekoľko dní nezvestného muža. Zhodou okolností išlo takisto o Poliaka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu