Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Vinníkom vážnej nehody autobusu a Fordu je vodič Karosy

dopravná nehoda pri Poprade
dopravná nehoda pri Poprade

PREŠOV - Polícia už pozná príčiny piatkovej zrážky autobusu s Fordom medzi obcami Švábovce a Hozelec v okrese Poprad.

Vážnu dopravnú nehodu, pre ktorú v piatok od 8:35 do 12:00 uzavreli cestu 1/18 medzi Švábovcami a Hôrkou, zapríčinil vodič autobusu. Ako ďalej informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Magdaléna Fečová, 27-ročný vodič autobusu Karosa s martinskou poznávacou značkou s 20 pasažiermi na palube počas dažďa neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam a stavu cesty.

Počas jazdy v kolóne dolu svahom nedodržal bezpečnú vzdialenosť a prednou časťou autobusu narazil do zadnej časti nákladného Citroenu Jumper, ktorý následne narazil do pred ním idúceho Fordu Transit. Ford v tom momente spomaľoval, lebo pred ním idúce auto odbočovalo z cesty.

Autobus zároveň prešiel v šmyku do protismeru, kde čelne narazil do Fordu Sierra. Následne do Sierry vrazil za ňou jazdiaci poľský vodič na Volkswagene Polo. Pri nehode sa ťažko zranili dvaja pasažieri z Fordu Sierra.

32-ročný vodič z Vrábľov sa zo zranení bude liečiť predbežne tri mesiace. Doba liečenia jeho spolujazdca, sediacom v čase nehody na zadnom sedadle, zatiaľ nie je známa. Policajti nezistili, že by niekto z účastníkov hromadnej dopravnej nehody pil alkohol. Celkové škody na autách a autobuse odhadli na 530 tisíc korún. Vodičovi Karosy policajti na mieste zadržali vodičský preukaz.

Prípadom sa zaoberá popradský policajný vyšetrovateľ, ktorý vodiča autobusu obvinil z prečinu všeobecného ohrozenia a stíha ho na slobode.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu