Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

V kauze poľovníckej chaty pokračuje trestné stíhanie pre pytliactvo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - V kauze poľovníckej chaty naďalej pokračuje trestné stíhanie pre prečin pytliactva. Obvinené sú dve osoby. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytol hovorca trenčianskej krajskej prokuratúry Marián Sipavý.

archívne video

Poľovníci dopĺňajú seno a kukuricu do krmelca pre vysokú a srnčiu zver (Zdroj: TASR/František Iván)

"V predmetnej trestnej veci prípravné konanie nie je skončené, vyšetrovateľ policajného zboru vykonáva procesné úkony v zmysle Trestného poriadku. Osoby Ľ.J. a M.M. majú postavenie obvinených," priblížil hovorca.Rastislav Požgaj z Prezídia Policajného zboru potvrdil, že v kauze momentálne prebiehajú výsluchy svedkov za prítomnosti obhajcov obvinených. "Tohto času bol spisový materiál zaslaný na dozorovú prokuratúru za účelom previerky," uviedol Požgaj.

Kauza poľovníckej chaty je známa z videí, ktoré boli medializované v roku 2021. Zobrazujú stretnutia politických lídrov zo Smeru-SD Roberta Fica a Roberta Kaliňáka, advokáta Mareka Paru, Pavla Gašpara a podnikateľa Miroslava Bödöra.V kauze odpočúvania na poľovníckej chate navrhol vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby podanie obžaloby na policajta M.J. Obvinený je zo zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Viac o téme: ChataPytliactvoKauzaPoľovníciTrestné stíhanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu