Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

AKTUÁLNE Vyšetrovanie kauzy poľovnícka chata ukončili! Spis je v rukách prokurátora

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky)

BRATISLAVA/LEVICE - Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby ukončil prípad, v mediálnom prostredí známom ako „nezákonné odpočúvanie na poľovníckej chate“. Spis je už v rukách dozor vykonávajúceho prokurátora. Informovala o tom hovorkyňa Úradu inšpekčnej služby Andrea Dobiášová. Kauza vznikla v roku 2021 a rezonovala v spoločnosti dlhú dobu.

archívne video

Na videách nie je nič relevantné, hovorí o zverejnených nahrávkach advokát Marek Para (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Kauza poľovníckej chaty ožila tento rok už vo februári. Minister obrany Robert Kaliňák a v súčasnosti už námestník riaditeľa SIS Pavol Gašpar sa vtedy postupne postavili pred vyšetrovateľa. Kaliňák vtedy uviedol, že sa cíti ako poškodený. Aj Gašpar mladší v tejto kauze vystupoval ako poškodený. Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby v súvislosti nahrávkou vo februári tohto roka obvinil vyšetrovateľa Martina Juhása zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Vyšetrovanie ukončili

Ako informoval Úrad inšpekčnej služby vo štvrtok ráno, prípad ukončili. "Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby ukončil prípad návrhom na podanie obžaloby na policajta M.J. Obvinený je z trestného činu zneužívanie právomoci verejného činiteľa. Spis je už v rukách dozor vykonávajúceho prokurátora," informovala hovorkyňa Úradu inšpekčnej služby Andrea Dobiášová.

Kauza poľovníckej chaty je známa z videí, ktoré boli medializované v októbri 2021. Zobrazujú, ako sa stretávali šéf Smeru-SD Robert Fico, obhajca Marek Para, Robert Kaliňák, podnikateľ Miroslav Bödör a syn Tibora Gašpara Pavol Gašpar. 

Nasadenie odposluchov v poľovníckej chate pri Leviciach schválil Okresný súd v Nitre v apríli a júli 2021. Vtedajší poslanec Smeru Robert Fico chcel tieto príkazy spochybniť cez Ústavný súd, ten však jeho sťažnosť ešte v roku 2022 odmietol. Vznik odposluchov mala podľa nitrianskej krajskej prokuratúry umožniť nesprávna právna kvalifikácia.

Viac o téme: OdpočúvanieLeviceKauza poľovníckej chaty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu