Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vážna nehoda na križovatke v Košiciach: Zranenia utrpelo až osem ľudí, viacerí ťažké

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Polícia SR - Košický kraj)

KOŠICE - Vážna nehoda si v Košiciach v piatok (12.4.) večer vyžiadala osem zranených, z toho viacerých ťažko. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach na sociálnej sieti s tým, že na križovatke ulíc Trieda KVP a Wuppertálska sa okolo 20.30 h. zrazili dve autá.

Krajská policajná hovorkyňa z Košíc Jana Mésarová spresnila, že podľa doterajších zistení 51-ročný vodič, ktorý viedol vozidlo značky Toyota po Triede KVP v smere od Popradskej ulice k ulici Jána Pavla II., na križovatke pri odbočovaní vľavo na Wuppertálsku ulicu vošiel do jazdnej dráhy vozidlu značky Volkswagen. To viedol 21-ročný vodič v opačnom smere po hlavnej ceste k Triede KVP a došlo k zrážke. Po náraze skončilo vozidlo Toyota mimo cesty, kde narazilo do stromu.    

"V dvoch autách sa spolu nachádzalo osem osôb. Šesť z nich bolo vo vozidle Toyota, pričom podľa predbežnej lekárskej správy, dve osoby utrpeli zranenia s predpokladanou dobou liečenia a práceneschopnosti viac ako 42 dní, ďalšie dve s dobou liečenia do 42 dní a dvaja ľudia utrpeli ľahké zranenia," uviedla hovorkyňa s tým, že dvaja pasažieri z druhého vozidla sa zranili ťažko.

Vážna nehoda na križovatke
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Polícia SR - Košický kraj)

Oboch vodičov policajti podrobili dychovej skúške, ktorá prítomnosť alkoholu nepotvrdila. Na zistenie prítomnosti iných návykových látok im odobrali krv. Počas dokumentovania dopravnej nehody bol, aj za účasti znalca z odboru cestná doprava, úsek cesty uzavretý na nevyhnutne potrebný čas.

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. "Bližšie okolnosti, presná príčina vzniku dopravnej nehody a miera zavinenia jej jednotlivých účastníkov, bude predmetom ďalšieho vyšetrovania," uviedla Mésarová.

Viac o téme: NehodaKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu