Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Boris Susko sa osobne zaujíma o problémy sudcov v regiónoch

Boris Susko
Boris Susko (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Minister spravodlivosti Boris Susko dnes navštívil Krajský súd v Banskej Bystrici, kde sa stretol s predsedom Jánom Auxtom. Debatovali o dôsledkoch súdnej reformy bývalej ministerky Kolíkovej, o možnostiach nastavenia opatrení na zefektívnenie a zrýchlenie súdnych konaní a tiež možnosti opätovného zavedenia inštitútu justičných čakateľov. Po rokovaní si prezrel priestory historickej budovy, v ktorej sídli krajský súd a slúži justícii od 19. storočia.

archívne video

Minister spravodlivosti SR B. Susko: Naším cieľom bude zabezpečiť najmä to, aby sa pre občana súdne konanie stalo dostupným a efektívnym (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Minister pokračoval návštevou okresného súdu, kde sa stretol s predsedom Pavlom Rohárikom a dalšími sudcami z regiónu. Osobne si prišiel vypočuť požiadavky a problémy, s ktorými sa musia súdy pasovať. Na Okresnom súde v Banskej Bystrici sa sudcovia kriticky vyjadrili aj ohľadom súdnej mapy bývalej ministerky Kolíkovej. Poukázali na to, že ignorovala ich návrhy, ktoré spôsobili značné aplikačné problémy a dnes ich v listinnej podobe odovzdali osobne do rúk ministrovi Borisovi Suskovi.

Viac o téme: SudcaProblémyRegiónyBoris Susko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu