Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ivan Korčok si bol v kine urobiť náladu po prehratých voľbách! Úsmev ho prešiel, keď si spomenul na ideály

Ivan Korčok na premiére filmu Tady Havel slišíte mě Zobraziť galériu (2)
Ivan Korčok na premiére filmu Tady Havel slišíte mě (Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Voľby na post prezidenta Slovenskej republiky pre Korčoka nedopadli slávne, no napriek tomu sme ho už v pondelok stretli v kine s úsmevom na tvári. Bol sa totiž vyvetrať na premiére dokumentárneho filmu o niekdajšom prezidentovi Václavovi Havlovi.

Porazený kandidát na prezidenta Ivan Korčok si ZASPOMÍNAL na Václava Havla: Týmto ma INŠPIROVAL! (Zdroj: TH)

Včera večer sa jedno z bratislavských kín zaplnilo nielen tvárami zo šoubiznisu, ale taktiež s významnými osobnosťami z politickej scény, ako je Peter Weiss, František Mikloško či niekdajšia herečka a diplomatka Magda Vášáryová. Premiéru dokumentárneho filmu o Václavovi Havlovi s názvom Tady Havel, slyšíte mě? od režiséra Petra Jančáreka, si nenechal ujsť ani neúspešný kandidát na prezidenta pán Ivan Korčok, ktorý prišiel v sprievode svojej manželky.

Ivan Korčok s manželkou Soňou
Zobraziť galériu (2)
Ivan Korčok s manželkou Soňou  (Zdroj: Ján Zemiar)

V rozhovore s ním sme sa okrem iného dozvedeli, že práve niekdajší spisovateľ, ale taktiež režisér a herec, ho v mnohých veciach inšpiroval. „Viete čím? Samozrejme, že tie veľké veci okolo demokracie, to je úplne kľúčové. Ale viete čo? Teraz aj z vlastnej skúsenosti viem, že aj ideály,“ poznamenal pre Topky.sk a ďalej pokračoval vo svojom vyjadrení. „Viete, že v niečo veríte. On písal a hovoril o láske, o tom, že pravda zvíťazí, a to sú už dnes v politike také pojmy, ktoré proste... že o čom to tu rozprávaš. Tak pre mňa prezident Havel stelesňoval aj to, že niesol tieto ideály so sebou“, zhodnotil jeho pôsobenie a životné hodnoty.

Galéria: Premiéra Tady Havel, slyšíte mě?

Korčok mal dokonca možnosť sa s Havlom osobne stretnúť. „Zažil som ho naozaj veľakrát, a je to veľká osobnosť, ktorá ten svoj osobný príbeh, ako aj umelca, dramatika, spisovateľa, potom preniesla do toho demokratického prostredia a zohral kľúčovú úlohu v 89. a, samozrejme, neskôr pri transformácii Československa a Česka“, dodal pán Korčok.
Pomyselné kľúče od Prezidentského paláca on sám síce nezískal, no napriek tomu nevešia hlavu. A ako vníma svoju prehru, sa už dozviete z nášho rozhovoru vyššie.

 

Viac o téme: Ivan Korčok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu