Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Vášáryovej veselá PRÍHODA s Havlom (†75): To vážne sa takto pred ňou PREZLIEKAL?!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: ČT24)

BRATISLAVA - Bývalá slovenská herečka a diplomatka Magda Vášáryová (75) si zaspomínala na niekdajšieho prezidenta Václava Havla (†75). Neuveríte akú s ním zažila vtipnú príhodu. To vážne toto pred ňou urobil?

Vášáryovej veselá PRÍHODA s Havlom (†75): To vážne sa takto pred ňou PREZLIEKAL?! (Zdroj: TH)

Písal sa rok 1990, keď slovenská herečka a diplomatka Magda Vášáryová na začiatku 90. rokov minulého storočia prijala ponuku od prezidenta ČSFR Václava Havla, aby zastávala funkciu veľvyslankyne ČSFR v Rakúsku. A keďže sa pred pár dňami v jednom z bratislavských kín konala premiéra dokumentárneho filmu o živote zmieneného prezidenta a dramatika s názvom Tady Havel slišíte mě, tak si ju nenechala ujsť ani so svojou dcérou Hanou Lasicovou.

Magda Vášáryová, Hana Lasicová
Zobraziť galériu (2)
Magda Vášáryová, Hana Lasicová  (Zdroj: Ján Zemiar)

Galéria: Magda Vášáryová

Bývalá herečka si pri tejto slávnostnej príležitosti okrem iného vrúcne zaspomínala na jej časy spojené so zosnulým prezidentom. „Ja som ho poznala od mojich šestnástich rokov, takže poznala som ho v rôznych etapách jeho života a potom som bola jeho veľvyslankyňou a svojím spôsobom aj kamarátkou a priateľkou,“ začala na úvod Magda a následne pokračovala. „Bol to mimoriadne zaujímavý človek. Vždy bolo dobré ho počúvať. Boli obdobia kedy som sa ním inšpirovala veľmi,“ poznamenala bývalá diplomatka pre Topky.sk.

A veru spoločne si zažili aj mnohé vtipné momenty. „Niekoľko, samozrejme, ale pamätám sa, že prišiel na Salzburské kultúrne dni a teda operné veľké predstavenia a prišiel aj s nemeckým prezidentom vtedajším a keď som ho odvážala späť mojím autom, ako podľa protokolu, tak za Salzburgom povedal, prosím ťa môžeme sa tuto zastaviť,“ zanietene nám rozprávala Magda ich spoločný zážitok s úsmevom na tvári a potom to prišlo. Čo sa ďalej udialo a ako si ho pamätá, ale aj akú má bezprostrednú reakciu na politickú situáciu po voľbách na Slovensku, sa už dozviete z rozhovoru vyššie.

 

Viac o téme: Magda Vášáryová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu