Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Výjazdové rokovanie vlády sa zameria na pomoc okresom, ale aj na návrhy noviel zákonov

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: TSR/František Iván)

BRATISLAVA - Ekonomicko-sociálna situácia v okresoch Galanta a Dunajská Streda i návrhy noviel zákonov budú predmetom stredajšieho výjazdového rokovania vlády. Kabinet premiéra Roberta Fica (Smer-SD) bude zasadať v Galante.

V rámci zhodnotenia sociálno-ekonomickej situácie a vybraných problémov v okresoch Galanta a Dunajská Streda by mala vláda prijať v rámci jednotlivých rezortov konkrétne úlohy, taktiež by mala schváliť 1 987-tisíc eur na potrebné projekty v mestách a obciach oboch okresov. V súlade s minulotýždňovým avízom sa bude vláda takisto venovať legislatívnym návrhom a úpravám viacerých zákonov.

archívne video

Migrácia z Ukrajiny zaťažila rozpočty samospráv, Hlas vyzýva vládu, aby uskutočnila výjazdové rokovanie (Zdroj: Facebook/Peter Pellegrini)

Novelizáciou zákona o posudzovaní vplyvov na životné prostredie (EIA) chce dosiahnuť zjednodušenie a zrýchlenie procesov z dôvodu prepojenia s povoľovacím procesom pre stavby a prevádzky podliehajúce posudzovaniu vplyvov. Zmeny v zákone o pobyte cudzincov majú zasa okrem iného zatraktívniť využitie tzv. modrých kariet (pre vysokokvalifikovaných zamestnancov zo zahraničia) na trhu práce.

Novela zákona o verejnom obstarávaní má zjednotiť pravidlá pre podlimitné zákazky a zákazky s nízkou hodnotou zlúčením týchto kategórií a zjednotením pravidiel zadávania zákaziek. Navrhuje sa tiež upraviť minimálnu hodnotu podlimitnej zákazky na 50-tisíc eur.

Ďalšími novelami, ktorými sa má kabinet zaoberať na stredajšom rokovaní, sú úpravy Zákonníka práce a tiež zákona o sociálnoprávnej ochrane detí a o sociálnej kuratele. Vláda má tiež dať zelenú začiatku obstarávania rekonštrukcie areálu Úrady vlády SR. Predpokladané výdavky v najbližších troch rokoch sú vo výške 7 136 228 eur.

Viac o téme: VládaOkresyVýjazdové rokovanieProgramNovela zákonov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu