Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prokurátor Ján Hrivnák povedie oddelenie závažnej trestnej činnosti na Generálnej prokuratúre SR

Ján Hrivnák Zobraziť galériu (4)
Ján Hrivnák (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

PEZINOK - Prokurátor Ján Hrivnák povedie oddelenie závažnej trestnej činnosti na Generálnej prokuratúre (GP) SR. Vedením nového oddelenia ho od 20. marca poveril generálny prokurátor Maroš Žilinka. Hrivnák o tom informoval na utorkovej tlačovej konferencii.

VIDEO Rušenie Úradu špeciálnej prokuratúry

Rušenie Úradu špeciálnej prokuratúry (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Presná náplň činnosti ešte nie je určená. Bude tam pridelených šesť prokurátorov z dnešného Úradu špeciálnej prokuratúry, plus dve prokurátorky generálnej prokuratúry," priblížil. Vyjadril ľútosť nad tým, že oddelenie nebude obsadené väčším počtom prokurátorov z končiacej špeciálnej prokuratúry. "Bolo by to možno väčšou posilou pre celý rezort," dodal.

Ján Hrivnák
Zobraziť galériu (4)
Ján Hrivnák  (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Prípady by mali byť oddeleniu pridelené na základe výnimiek, ktoré vydá generálny prokurátor. "Inak by sme procesne nemohli v tých veciach konať, lebo v zásade sú príslušné (...) krajské prokuratúry," doplnil Hrivnák.

Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) zanikne 20. marca. Prokurátori ÚŠP si v pondelok (18. 3.) prevzali dekréty o ich zaradení na jednotlivé oddelenia Generálnej prokuratúry SR, kde budú pôsobiť po zrušení špeciálnej prokuratúry. Prípady, kde bola podaná obžaloba alebo kde je návrh na podanie obžaloby, by mali aj naďalej zostať súčasným prokurátorom. Kauzy z prípravného konania budú rozdelené primárne na krajské prokuratúry naprieč Slovenskom.

Viac o téme: GPSRJán HrivnákZávažná trestná činnosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu