Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vláda prerokuje štatút rady pre politiku súdržnosti či Národný lesnícky program

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Rada vlády Slovenskej republiky pre politiku súdržnosti 2021 - 2027 by mala rozšíriť svoje pôsobenie aj na regionálny rozvoj. Názov sa zmení na Radu vlády Slovenskej republiky pre regionálny rozvoj a politiku súdržnosti Európskej únie, zvýšiť by sa mal počet zástupcov združenia samosprávnych krajov SK 8. Vyplýva to z návrhu štatútu Rady vlády Slovenskej republiky pre regionálny rozvoj a politiku súdržnosti Európskej únie, o ktorom bude v stredu rokovať vláda.

Kabinet premiéra Roberta Fica (Smer-SD) by mal prerokovať aj návrh Národného lesníckeho programu SR pre roky 2025 až 2030 "Lesy pre spoločnosť". Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR má po jeho schválení do konca tohto roka predložiť akčný plán k tomuto lesníckemu programu.

archívne video

Tisícky ľudí sa zúčastnili na proteste proti krokom vlády v zahraničnej politike (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Ďalšími bodmi rokovania by mali byť napríklad nové znenie Akčného plánu implementácie Cestovnej mapy výskumných infraštruktúr na obdobie rokov 2024 - 2026 či zrušenie niektorých úloh, vyplývajúcich z predchádzajúcich uznesení vlády.

Medzi informatívnymi materiálmi predloženými na rokovanie je správa o plnení strategických zámerov činnosti Sociálnej poisťovne v roku 2023. Podľa nej Sociálna poisťovňa aj v minulom roku zvyšovala kvalitu zákonom zverených činností, dosahovala efektívnejšie a proklientske poskytovanie služieb, ako aj znižovanie administratívnej náročnosti výkonu sociálneho poistenia.

Viac o téme: VládaProgram23. schôdza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu