Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Definitívny VERDIKT! Najtragickejšia nehoda na Slovensku je právoplatne potrestaná: Takýto dostal vinník trest

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Facebook/HaZZ)

NITRA - Tragédia z roku 2019 na štátnej ceste I/65 medzi Nitrou a Zlatými Moravcami pri Malante je jednou z najväčších tragédií na Slovensku. Pri nehode nákladného auta a autobusu prišlo o život 12 ľudí a 20 ďalších utrpelo zranenia. V krajine bol vyhlásený aj štátny smútok. Po viac ako štyroch rokoch od udalosti padol v tomto prípade definitívny verdikt.

Vodič nákladného auta, ktorý podľa súdu zavinil v roku 2019 nehodu autobusu pri Nitre, pozná svoj trest. Odvolací súd potvrdil pôvodný rozsudok, v ktorom 63-ročného Júliusa F. poslal do väzenia na osem rokov.

"Odvolací súd nezistil dôvody na zmenu napadnutého rozsudku súdu I. stupňa v prospech obžalovaného a preto odvolanie obžalovaného ako nedôvodné zamietol. Rozsudok súdu I. stupňa je právoplatný dnešným dňom," uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Nitre Lena Kiradžiev. Júliusovi súd už vlani vymeral osemročný trest, no proti rozsudku podal odvolanie. Netýkalo sa uznania viny, ale vymeranej dĺžky trestu. S odvolaním neuspel.

Definitívny VERDIKT! Najtragickejšia nehoda
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Denisa Saková - Ministerka vnútra SR)

Nákladné auto šoféroval dnes už 63-ročný vodič, ktorý už pred časom priznal svoju vinu, odvolal sa iba voči výške trestu. Podľa znalcov malo jeho auto výrazne podhustené vonkajšie pneumatiky. V dôsledku toho sa po prejazde pozdĺžnou nerovnosťou na vozovke dostalo do smerovej nestability. Auto sa následne prevrátilo na bok a jeho predná časť zasiahla autobus, ktorý zišiel mimo cesty a prevrátil sa.

Definitívny VERDIKT! Najtragickejšia nehoda
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/HaZZ)

Ku tragédii došlo v roku 2019

Tragická dopravná nehoda sa stala na štátnej ceste I/65 medzi Nitrou a Zlatými Moravcami pri Malante 13. novembra 2019 okolo 13.00 h. Nákladné auto schádzalo dolu kopcom, rozkývalo sa a narazilo do protiidúceho autobusu. Zasiahlo ho v zadnej časti a autobus sa prevrátil do priekopy.

Definitívny VERDIKT! Najtragickejšia nehoda
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/HaZZ)

V autobuse sa viezli prevažne mladí ľudia, ktorí sa vracali zo škôl. Pri nehode prišlo o život 12 ľudí, medzi nimi päť tínedžerov. Najmladšia z obetí mala 15, najstaršia 70 rokov. Zranilo sa 20 ľudí, z toho traja ťažko. Príčinu zrážky skúmali znalci, pracovali s viacerými verziami. 

Viac o téme: Nehoda autobusuMalanta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu