Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

AKTUÁLNE Tragický koniec veľkej pátracej akcie na východe: Jarka (†3) našli bez známok života!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Facebook/Dobrovoľný Hasičský Zbor Obce Slančík, Facebook/N.H.)

KOŠICE - Tri dni prebiehala pri Košiciach veľká pátracia akcia. Hľadali trojročného chlapčeka Jaroslava, ktorý sa stratil v obci Ďurkov. Chlapec údajne zmizol v okamihu nepozornosti, keď jeho matka zakladala oheň v peci po tom, ako sa spolu aj so súrodencami vrátili z lesa. V okolí obce po chlapcovi pátrali profesionálni i dobrovoľní hasiči, policajti, vojaci, kadeti strednej policajnej školy a hľadal ho aj vrtuľník Ministerstva vnútra SR. Pátranie však má smutný koniec. Jeho telo našli bez známok života.

Malý Jarko bol nezvestný od stredy (6. 3.) približne od 14.00 h. „V stredu (6.3.) popoludní polícia prijala na tiesňovej linke 158 oznámenie o nezvestnosti maloletej osoby. Policajti po nezvestnej maloletej osobe začali okamžite pátrať," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová. Ako však uvádzajú noviny.sk, telo malého Jarka našli bez známok života. Medzi obcami Svinica a Ďurkov mal spozorovať pilot malého lietadla. Na miesto mieri aj obhliadajúci lekár.

AKTUÁLNE Tragický koniec veľkej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Dobrovoľný Hasičský Zbor Obce Slančík)

"Po takmer 3 dňoch intenzívneho pátrania sa nezvestnú maloletú osobu podarilo nájsť v katastri obce Ďurkov, žiaľ, už bez známok života. Obhliadajúci lekár na mieste nevylúčil cudzie zavinenie a na zistenie presnej príčiny smrti bolo nariadené vykonanie zdravotno-bezpečnostnej pitvy," informovala v piatok popoludní Ivanová. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach okolie začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. 

Pátrali po ňom viaceré zložky

Do pátrania sa okrem policajtov z priľahlých obvodných oddelení zapojil aj psovod so služobným psom špeciálne vycvičeným na vyhľadávanie výbušnín, záchranári so štvorkolkami, príslušníci HaZZ, dobrovoľní hasiči z okolitých dedín. Dodala, že súčinnosť poskytoval aj vrtuľník Ministerstva vnútra Slovenskej republiky a do pátrania sa zapojili aj študenti Strednej odbornej školy Policajného zboru v Košiciach.

Po Jarkovi pátrali tri dni
Zobraziť galériu (5)
Po Jarkovi pátrali tri dni  (Zdroj: Facebook/N.H.)

V pátracej akcii pomáhajú aj dobrovoľní hasiči z obce Slančík, ktorí tiež široké okolie prehľadávali do neskorej noci. "Tentoraz sme boli operačným strediskom HAZZ privolaní na výpomoc pri pátraní po stratenom 3-ročnom chlapčekovi v katastri obce Ďurkov. Spolu s kolegami z DHZO Slanec, DHZO Kalša, príslušníkmi PZ, kynológmi z Ruskova, MOaPS Ďurkov a miestnymi obyvateľmi sme prehľadávali široké okolie obce do neskorej noci, no žiaľ, bezvýsledne," uviedli vo štvrtok dobrovoľní hasiči.

AKTUÁLNE Tragický koniec veľkej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Dobrovoľný Hasičský Zbor Obce Slančík)

Ako dodala policajná hovorkyňa, prepátrané bolo nielen blízke okolie či miesta možného výskytu maloletej osoby, ale aj blízky lesný porast. "Aj napriek snahe všetkých zúčastnených sa doposiaľ nezvestné maloleté dieťa nájsť nepodarilo,“ dodala v piatok ráno Ivanová.

Viac o téme: PátranieĎurkov3-ročný Jaroslav
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu