Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pred hraničným priechodom Vyšné Nemecké čaká asi 400 kamiónov

Kamióny sú odstavované v súvislosti s blokáciou hraničného priechodu Vyšné Nemecké a hustotou kamiónovej dopravy smerujúcou k hranici s Ukrajinou
Kamióny sú odstavované v súvislosti s blokáciou hraničného priechodu Vyšné Nemecké a hustotou kamiónovej dopravy smerujúcou k hranici s Ukrajinou (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

VYŠNÉ NEMECKÉ - Pred hraničným priechodom vo Vyšnom Nemeckom čaká okolo 400 kamiónov. Uviedla hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície (RHCP) Sobrance Agnesa Kopernická. Hraničná polícia predpokladá, že počet prichádzajúcich vozidiel sa ešte zvýši.

"Sme v kontakte s kolegami zo susedných štátov a na základe ich informácií sa vieme pripraviť a včas reagovať adekvátnymi opatreniami na meniacu sa situáciu," potvrdila hovorkyňa s tým, že za 24 hodín vybavili na výstupe zo Slovenska 223 nákladných áut.

archívne video

Kamióny na diaľnici. (Zdroj: Tip čitateľa)

RHCP Sobrance riadi dopravu v oboch smeroch na šiestich stanovištiach v rámci okresu Sobrance a jednom v Michalovskom okrese. Pri akcii "Kolóna Vyšné Nemecké" spolupracujú s Krajským riaditeľstvom Policajného zboru v Košiciach.

"Príslušníci finančnej správy na hraničnom priechode Vyšné Nemecké v smere výstupu zo SR vybavujú nákladné vozidlá nachádzajúce sa v colnom priestore plynule," uviedla hovorkyňa Colného úradu Michalovce Jana Nimrichterová.

Mobilné jednotky colného úradu a Policajný zbor koordinujú príjazd nákladných vozidiel na hraničný priechod s prioritou pre živé zvieratá a rýchloskaziteľný tovar či nebezpečný náklad. Polícia od stredy (14. 2.) eviduje nárast nákladnej dopravy smerujúcej cez Slovensko na Ukrajinu. Aby boli cesty v Košickom kraji prejazdné, vozidlá odstavujú na záchytných zónach v Michalovciach a na diaľnici D1 pri Bidovciach.

Viac o téme: KamiónyPriechodVyšné NemeckéHraničná polícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu