Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Poslanci ukončili deň, o novele Trestného zákona majú rozhodnúť vo štvrtok

(Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR ukončili 5. rokovací deň 9. schôdze. O novele Trestného zákona by mali rozhodnúť zrejme vo štvrtok (8. 2.). Počas stredy vystúpili všetci zvyšní prihlásení rečníci, ráno by mal v záverečnom slove pokračovať minister spravodlivosti Boris Susko (Smer-SD).

Poslanci majú posledné hodiny na rozpravu o Trestnom zákone (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Diskusia k Trestnému zákonu v druhom čítaní sa začala 31. januára. Poslanci vládnej koalície už v úvode odhlasovali, že bude trvať 62 hodín. Vystúpili desiatky opozičných poslancov, predložili desiatky pozmeňujúcich návrhov. Do diskusie sa viackrát zapojil minister spravodlivosti a niekoľkí koaliční poslanci.

V závere predložil pozmeňujúci návrh Tibor Gašpar

V závere diskusie ešte predložil koaličný poslanec Tibor Gašpar (Smer-SD) ďalší pozmeňujúci návrh. Precizuje viaceré ustanovenia. Navrhol napríklad rozšíriť dôvody povinnej obhajoby aj o konania o trestných činoch, za ktoré zákon ustanovuje trest odňatia slobody s hornou hranicou najmenej desať rokov. Precizovať chce tiež podmienky stíhania sudcu pre trestný čin ohýbania práva. Návrh rieši aj umiestnenie páchateľa do detenčného ústavu i vtedy, ak ide o páchateľa trestného činu spáchaného zo sexuálneho motívu.

Viac o téme: PoslanciNovelaRokovanie Trestný zákon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu