Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Vláda bude rokovať o valorizácii miezd odsúdených či zmene štatútu MS SR

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Obvinení a odsúdení, ktorí pracujú, budú mať valorizované odmeny v súvislosti s medziročným nárastom minimálnej mzdy. Vyplýva to z návrhu nariadenia vlády o výške pracovnej odmeny a podmienkach jej poskytovania odsúdeným, ktorý bude kabinet schvaľovať na svojom utorňajšom rokovaní.

V súvislosti s novelou kompetenčného zákona bude vláda na 15. schôdzi takisto schvaľovať zmeny v štatúte Ministerstva spravodlivosti (MS) SR, do ktorého pôsobnosti prechádza z Úradu vlády SR zabezpečovanie vydávania Zbierky zákonov SR. "Doplnením štatútu MS SR sa rozšírila pôsobnosť rezortu spravodlivosti o zabezpečenie koordinácie a tvorby štátnej politiky v oblasti ochrany osobných údajov okrem štátnej politiky ochrany osobných údajov na plnenie úloh na účely trestného konania," dopĺňa rezort v predloženom materiáli.

Vláda sa takisto bude zaoberať zrušením uznesenia z roku 2022, ktoré sa týkalo úpravy prevádzky bezpilotných lietadiel. Dôvodom je posun novely tzv. leteckého zákona, ktorá je nevyhnutnou právnou úpravou v tejto oblasti. Zrušenie takmer 40 uznesení vlády z predchádzajúceho obdobia navrhuje z hľadiska "aktuálnosti, nadbytočnosti, prípadne nesplniteľnosti z objektívnych príčin" aj Ministerstvo financií (MF) SR.

Viac o téme: VládaValorizáciaMzdyOdsúdení
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu