Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Okresné úrady dostali do užívania nové služobné vozidlá

Štátny tajomník MV SR Patrik Krauspe
Štátny tajomník MV SR Patrik Krauspe (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra SR pod vedením ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka pokračuje odovzdávaním novej automobilovej techniky okresným úradom, a to v rámci vypracovaného Koncepčného plánu obnovy osobných vozidiel Ministerstva vnútra na roky 2022 - 2031. V rámci modernizácie a potrieb obnovy vozového parku okresných úradov zakúpil rezort vnútra 41 automobilov typu SUV Dacia Duster Jurney TCe 150 4x4 v celkovej hodnote za 945 993,- eur s DPH.

Automobily sú určené pre okresné úrady, najmä pozemkové a lesné odbory a odbory starostlivosti o životné prostredie na presun do ťažšie prístupných miest. Kľúče od nových vozidiel prednostom a zástupcom prednostov okresných úradov dnes odovzdali  štátny tajomník MV SR Patrik Krauspe a generálny riaditeľ sekcie verejnej správy MV SR Martin Vojtašovič.

archívne video

V bratislavskom Ružinove došlo k zrážke auta s vlakom (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

"Som rád, že moderné vozidlá vám uľahčia pohyb v teréne a v modernizácii  chceme pokračovať i naďalej. Postupne obmeníme aj počítačovú techniku, čím zefektívnime  pracovné podmienky v teréne aj v kanceláriách. Kolegovia, chcem vám popriať veľa šťastných a bezpečných kilometrov. Nech vám autá dobre slúžia pri výkone vašej práce," povedal štátny tajomník MV SR Patrik Krauspe.

Využívajú vozidlá najmä pri kontrolnej činnosti

Zamestnanci okresných úradov na  odbore starostlivosti o životné prostredie a pozemkovom a lesnom odbore využívajú vozidlá najmä pri kontrolnej činnosti, obhliadkach stromov pri povolení výrubu, kontrole hrádzi, riek a nádrží, nelegálnych skládok, obhliadok pozemkov v rámci zákona o ochrane prírody, vykonávajú  štátny dozor v lesoch, v poľovníctve, vykonávajú  evidenčnú, poradenskú a informačnú činnosť. Nové SUV motorové vozidlá budú prerozdelené okresným úradom naprieč celým Slovenskom.

Technická špecifikácia odovzdaných vozidiel : 41 automobilov SUV 4x4 Dacia Duster Jurney TCe 150 4x4 bolo zakúpených s výbavou a príslušenstvom, sada zimných kolies, automatická klimatizácia, LED predné svetlomety, vyhrievané predné sedadlá, parkovacia kamera, pohon 4x4.

Viac o téme: VozidláSUVTechnikyOkresné úradyMinisterstva vnútra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu