Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Mesto Michalovce mimoriadne kontroluje pešiu lávku po zakázanej jazde auta

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

MICHALOVCE - Mesto Michalovce nechá skontrolovať pešiu a cyklistickú lávku po nepovolenom prejazde osobného auta. Potvrdila hovorkyňa radnice Mária Stričková. Incident z pondelka (22. 1.) rieši aj dopravná polícia.

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová spresnila, že žena nerešpektovala dopravné značenie týkajúce sa zákazu odbočenia vľavo. Po prejdení lávkou vstúpila do priestoru križovatky a pokračovala cez chodník určený pre cyklistov, ktorý vedie na most cez rieku Laborec.

archívne video

Pred ostravskými policajtmi sa schoval do rozostlaného gauča (Zdroj: Facebook/Policie České republiky )

"Tu ju už zastavili michalovskí dopravní policajti. Okrem porušenia dopravných značiek vodička svojím správaním porušila aj ďalšie pravidlá cestnej premávky vrátane pravidiel pre chodcov a nesprávneho spôsobu jazdy," spresnili z polície. Keďže most je určený len pre chodcov a cyklistov, vodičke v rámci správneho konania hrozí pokuta vo výške od 60 do 300 eur a zákaz viesť motorové vozidlá po dobu dvoch rokov.

Na prejazd reaguje aj radnica

Na prejazd reaguje aj radnica nasadením členov Mestskej občianskej poriadkovej služby na lávku, aby usmernili chodcov a vyzvali ich, aby prechádzali len strednou časťou lávky. Hovorkyňa taktiež informovala, že lávka bude v utorok podrobená odbornej kontrole s cieľom zabezpečiť bezpečnosť chodcov a zistiť, či nie je poškodená.

V tesnej blízkosti pešej lávky sa nachádza most pre automobily. Ten je od septembra 2023 uzavretý a prebieha na ňom komplexná rekonštrukcia, preto je cesta na michalovské sídlisko vedená cez obchádzkovú trasu. Samospráva očakáva dokončenie a opätovné otvorenie mosta pre dopravu do júna 2024.

Viac o téme: Polícia Kontrola MichalovceAutoZákaz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu