Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Mikasov úrad varuje pred ďalšou nebezpečnou kozmetikou: Je medzi ňou aj obľúbený krém na tvár

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na viacero nebezpečných kozmetických výrobkov. Do systému EÚ na rýchlu výmenu informácií o nebezpečných nepotravinových výrobkoch, Safety Gate/RAPEX, ich nahlásili kontrolné orgány v Českej republike, Nemecku, Španielsku a Maďarsku. Informoval o tom odbor komunikácie ÚVZ SR.

archívne video

Zdražovanie pekárenských výrobkov dávajú za vinu aj štátu, zväz pekárov bije na poplach (Zdroj: Topky)

Výrobky sa môžu vyskytovať aj na Slovensku, upozornil ÚVZ. Ich kompletný zoznam možno nájsť na jeho webe. Databáza výrobkov hlásených do systému Safety Gate/RAPEX je dostupná aj na webovej stránke Európskej komisie.

Mikasov úrad varuje pred
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Úrad verejného zdravotníctva SR)
Pozor si treba dať na toaletnú vodu pre ženy Let's go Aqua Vita od značky Gordano Parfums, krém na tvár a telo Strawberry Face & Body Scrub od značky Pretty Cowry, toaletnú vodu STAR NATURE con fragancia de FRESAS CON NATA od značky Star Nature, parfumované vody pre ženy Garden of Creation Eau de Parfum for women a H4U Love Woman Limited Edition Eau de Parfum od značky Creation Lamis, toaletné vody pre mužov Lazell for men a mnohé ďalšie parfumy.

Okrem toho sa medzi týmito menej známymi produktmi nachádza aj obľúbený hydratačný krém na tvár od značky Nivea. Podľa zoznamu zložiek sa vo výrobku nachádza látka Butylphenyl Methylpropional.

Kompletný zoznam s podrobnými popismi nájdete na webe ÚVZ SR.

Viac o téme: Nebezpečné výrobkyÚVZRapex
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu