Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Svedectvá chlapcov z auta smrti: Kričali sme, nech spomalí! Arogantná reakcia šoféra Lukáša z nemocnice

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj, L. B., M.L.)

DOMANIŽA – Prežili, no následky si ponesú po cely život. Dvaja kamaráti – Lukáš a Martin, ktorí prežili pondelkovú tragickú nehodu v obci Domaniža, prvýkrát verejne prehovorili. Zatiaľ, čo zranený spolujazdec Martin opísal chvíle hrôzy, ktoré predchádzali zrážke, Lukáš, ktorý sedel za volantom, natočil na sociálnu sieť video plné vulgarizmov.

archívne video 

Autentické zábery šialenej nehody na D1 (Zdroj: Facebook/HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov)

Jediný zo spolujazdcov, ktorý zrážku prežil, prehovoril pre Nový čas. Po zrážke skončil 16-ročný Martin v nemocnici, no aktuálne je už doma. Trojica chlapcov išla v osudný pondelok domov zo školy. Za volantom sedel jeho kamarát Lukáš (18). Martin sedel na sedadle spolujazdca. Zo školy sa vracal s nimi ešte aj Lukášov mladší brat Peter (†17). Pôvodne boli len traja, potom si však na zastávke všimli ďalšieho kamaráta, Mateja (†22). Navrhli mu preto odvoz. V obci Domaniža došlo k osudnej nehode, keď auto počas predchádzania iného auta dostalo na mokrej vozovke šmyk a narazilo bočnou stranou vozidla do rohu rodinného domu. Dvaja chlapci, ktorí sedeli na mieste zomreli. Šofér a Martin, sediaci na sedadle spolujazdca, mali šťastie a boli odvezení do nemocnice. 

Svedectvá chlapcov z auta
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

Práve Martin sa rozhodol rozpovedať, čo sa v osudných chíľach v aute dialo. „Všetci sme kričali, aby spomalil, išiel veľmi rýchlo. V tej zatáčke predbiehal auto a musel sa rýchlo vyhnúť, lebo aj oproti nám išlo auto. Viem, že sme narazili, všetko z auta vyletelo, udrel som si hlavu a už si nič nepamätám. Keď som sa prebral, bol som celý od krvi a vystúpil som z auta,“ uviedol pre Nový čas. Podľa neho ho zachránilo práve to, že bol na sedadle spolujazdca. Žiaľ, jeho dvaja kamaráti toľko šťastia nemali.

Iba 16-ročný Martin L. mal šťastie, nehodu prežil
Zobraziť galériu (4)
Iba 16-ročný Martin L. mal šťastie, nehodu prežil  (Zdroj: Facebook/M.L. )

Vodič Lukáš skončil po nehode tiež v nemocnici. Aj on sa už stihol vyjadriť, no úplne iným spôsobom. Z lôžka natočil na sociálnu sieť video. Namiesto ľútosti však z neho zaznieva skôr arogancia. "Vnútorné krvácanie našťastie nemám. Mám iba pomliaždené rebrá a pľúca, a tým, čo o mne šírili k****y a polopravdy, nech idú do p**e materinej,“ povedal vo videu. K jednému z pôvodných príspevkov, v ktorých média informovali o tragédii, tiež napísal: „RIP boys. Dúfam, že hore je lepšie.“

Auto šoféroval 18-ročný Lukáš, nehodu prežil.
Zobraziť galériu (4)
Auto šoféroval 18-ročný Lukáš, nehodu prežil.  (Zdroj: Facebook/L. B.)

Bližšie okolnosti a príčiny dopravnej nehody budú predmetom vyšetrovania. Polícia však avizovala, že bude začaté trestné stíhanie vo veci prečinu Usmrtenie.

Viac o téme: NehodaDomaniža
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu