Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Polícia vlani pátrala v Trnavskom kraji po 1802 osobách

Nové farby polície a nové policajné autá
Nové farby polície a nové policajné autá (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

TRNAVA - V priemere tri osoby denne, spolu za celý rok 2023 až 1802 ľudí hľadala polícia na území Trnavského kraja. Vypátrať sa podarilo 1343 z nich, čo predstavuje celkovú úspešnosť 74 percent. Informuje o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru SR v Trnave na sociálnej sieti.

Rodinní príslušníci či blízki nahlásili 547 nezvestných, 90 percent z nich sa postupne našlo. "Hľadali sme nielen 315 detí a mládežníkov, ale aj stratených hubárov, zatúlaných dôchodcov či osoby v ťažkých životných situáciách. U detí išlo najčastejšie o úteky z detských domovov a resocializačných zariadení," uvádza.

archívne video

Polícia pátra po totožnosti muža, ktorý ukradol šperky v hodnote vyše 84-tisíc eur (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Pátranie bolo vyhlásené aj po 1223 hľadaných osobách, ktoré sa mali dopustiť protiprávneho konania, v 838 prípadoch boli policajti úspešní. Pátrači počas roka pracovali aj na stotožnení 32 neznámych ľudských pozostatkov, v ôsmich prípadoch bolo ich úsilie úspešné.

Polícia informuje, že pri zistení nezvestnosti je potrebné ihneď preveriť okruh známych, kamarátov či v prípade detí aj školu. Ak sú výsledky negatívne, okamžite sa treba obrátiť na policajné číslo 158. "Iba včasným a rýchlym zásahom vedia policajti urobiť vhodné a rýchle opatrenia, ktorými sa šanca na jeho vypátranie zvyšuje," doplnila polícia.

Viac o téme: PátraniePolíciaTrnavský kraj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu