Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Kľúčovou témou prezidentských volieb bude podľa Ivana Korčoka rovnováha

Ivan Korčok Zobraziť galériu (2)
Ivan Korčok (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - V tohtoročných prezidentských voľbách pôjde politicky o to, či predseda vlády cez úrad prezidenta ovládne celú moc v štáte a sústredí do jedných rúk. Kandidát na prezidenta Ivan Korčok to uviedol na pondelkovej tlačovej konferencii. Za kľúčovú tému volieb označil rovnováhu a schopnosť byť v prípade potreby protiváhou vláde. Ocenil, že termín volieb je už známy.

archívne video

VIDEOROZHOVOR Kandidát na prezidenta Korčok: Chcem byť silným hlasom dovnútra spoločnosti a politiky (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

"Chcem byť prezidentom, ktorý je spravodlivý, prísny, ktorý vie uznať, keď vláda robí dobré kroky, ale jednoznačne a rozhodne sa postaviť voči tomu, čo vláda robí a nie je v súlade so záujmami Slovenskej republiky," vyhlásil Korčok.

Ivan Korčok
Zobraziť galériu (2)
Ivan Korčok  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Chcel by byť aktívnou hlavou štátu, ktorá rozumie problémom krajiny. Zasadiť sa chce za to, aby bolo zrejmé, že Slovensko patrí do slobodného sveta. Sľubuje alternatívu prezidenta, ktorý je nezávislý, suverénny, ktorý vie tento úrad premeniť na službu vlasti, občanom a celej Slovenskej republike. V najbližšom období plánuje ďalej aktívne komunikovať s občanmi.

Predseda parlamentu a Hlasu-SD Peter Pellegrini, ktorý bude pravdepodobne tiež kandidovať v prezidentských voľbách, podľa Korčoka bude naďalej slúžiť súčasnej vládnej koalícii.Prvé kolo volieb prezidenta SR bude v sobotu 23. marca. Prípadné druhé kolo bude v sobotu 6. apríla. Termín volieb oznámil v pondelok predseda Národnej rady SR. Funkčné obdobie prezidentky Zuzany Čaputovej sa končí 15. júna 2024. Znovu kandidovať nebude.

Viac o téme: RovnováhaIvan KorčokPrezidentské voľby 2024
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu