Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vodiči, spozornite! Na viacerých úsekoch komplikuje dopravu hmla

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - V lokalitách Tornaľa, Chminianska Nová Ves a Ďurďošík znižuje hmla dohľadnosť na 50 metrov, do 100 metrov ju limituje v lokalitách Milhosť, Svinia, Vajkovce, Rimavská Sobota a Haniska. Upozorňuje na to Slovenská správa ciest (SSC).

archívne video

Dopravná nehoda v Bratislave. Vlak sa zrazil s autom. (Zdroj: Tip čitateľa)

Na webe zjazdnost.sk cestári zároveň pripomínajú, že cesta cez hraničný priechod Moravský Svätý Ján - Hohenau je uzavretá v dôsledku vysokej hladiny rieky Morava, z dôvodu zaplavenia vozovky je neprejazdná i cesta medzi obcami Slatina a Tupá v okrese Levice.

Na juhu stredného a východného Slovenska, rovnako tak v oblasti Šariša a Zemplína i Malých Karpát a na Záhorí je potrebné rátať s hmlou. Výstrahu pred hmlou pre regióny Banskobystrického, Košického, Prešovského, Bratislavského i Trnavského kraja vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Výstraha platí do sobotňajšieho (30. 12.) skorého rána, hmla môže znižovať dohľadnosť na 50 až 200 metrov. Na riziko hmly vo viacerých lokalitách upozornila v piatok podvečer aj Slovenská správa ciest (SSC). Do sobotňajšieho predpoludnia trvá aj výstraha SHMÚ prvého stupňa pred silným vetrom na horách, v oblasti Vysokých a Nízkych Tatier môže vietor nad pásmom lesa dosiahnuť priemernú rýchlosť 70 až 85 kilometrov za hodinu, rovnajúcu sa sile víchrice.

Viac o téme: DopravaHmlaVodičiSlovenská správa ciest
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu