Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hraničný priechod Vyšné Nemecké je bez kolón: Doprava je už stabilizovaná

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

VYŠNÉ NEMECKÉ - Na hraničnom priechode Vyšné Nemecké sa nateraz skončil nápor nákladnej dopravy spôsobený najmä blokádou niektorých hraničných priechodov Poľska s Ukrajinou. Hovorkyňa Colného úradu Michalovce Jana Nimrichterová uviedla, že príslušníci finančnej správy vybavujú nákladné vozidlá plynule v oboch smeroch.

Hovorkyňa spresnila, že v decembri 2023 došlo k 28-percentnému nárastu počtu vybavených nákladných vozidiel vystupujúcich zo Slovenska v porovnaní s predchádzajúcim rokom, s denným priemerom 200 vozidiel. V prvých troch dňoch roku 2024 bol denný priemer 195 vozidiel vystupujúcich a 110 vozidiel vstupujúcich na Slovensko.

archívne video

UNAS do odvolania zablokoval hraničný priechod Vyšné Nemecké (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

Pred hraničným priechodom Vyšné Nemecké sa netvoria kolóny, potvrdila aj Agnesa Kopernická, hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance. "Policajné opatrenie 'Kolóna Vyšné Nemecké', zamerané na zabezpečenie plynulosti a bezpečnosti premávky, bolo zrušené 3. januára," uviedla.

Očakávaný je nárast vozidiel po sviatku Troch kráľov

Momentálne nie sú odstavené kamióny na území Košického kraja. Premávka medzi obcou Petrovce nad Laborcom a mestom Michalovce je plynulá. Kamióny smerujúce k hraničnému priechodu sú vybavované bez väčších čakacích dôb, uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová. "Opatrenia pre plynulosť cestnej premávky boli zrušené, avšak po sviatku Troch kráľov sa očakáva nárast vozidiel smerujúcich na hraničný priechod Vyšné Nemecké do Užhorodu," povedala. Polícia bude preto situáciu sledovať a v prípade potreby prijme ďalšie opatrenia.

Viac o téme: KamiónyKolónyVyšné Nemecké
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu