Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zrážka na sánkarskej dráhe na Jahodnej: Potrebný bol zásah leteckých záchranárov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: hzs.sk)

KOŠICE - Po stredajšej (27. 12.) zrážke na sánkarskej dráhe v lyžiarskom stredisku Jahodná pri Košiciach pomáhali zranenému mužovi leteckí záchranári. Potvrdil to vedúci strediska Rastislav Kohan.

archívne video

Šesť turistov uviazlo v Malej Fatre v snehu (Zdroj: hzs.sk)

Podľa Zuzany Turočekovej z Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) Air - Transport Europe (ATE) zasahovala posádka z Košíc pri úraze 65-ročného muža, ktorý spadol po tom, ako do neho narazili sane. Ako Kohan spresnil, narazila do neho sánkarka, ktorá sa spúšťala na plastovom kruhovom tanieri určenom na sánkovanie.

Zranenému poskytli prvotnú pomoc záchranári lyžiarskeho strediska. "Muž bol pri vedomí a sťažoval sa na bolesti chrbtice. Po prílete vrtuľníka si ho prevzali do svojej starostlivosti leteckí záchranári. V teréne ho ošetrili, preložili na palubu vrtuľníka a s poranením chrbtice ho v stabilizovanom stave previezli na Kliniku úrazovej chirurgie v Košiciach," dodala Turočeková.Kohan apeluje na návštevníkom strediska, aby boli na zjazdovke aj na sánkarskej dráhe obozretní a ohľaduplní.

Viac o téme: ZrážkaDráhaSánkyLeteckí zcáhranári
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu