Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Hrôzostrašný deň v Jasnej! Toto horskí záchranári ešte nezažili: Zranenia utrpelo viac ako 40 lyžiarov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Horská záchranná služba)

BRATISLAVA - Včerajší deň sa pre záchranárov zapíše do čiernej histórie. V Jasnej sa totiž zranila desiatka lyžiarov, ktorým museli zachraňovať životy. Pomoc však potrebovali aj v iných pohoriach. Ľudí prosia o rešpektovanie pravidiel.

Počas stredy mali horskí záchranári plné ruky práce. V jeden deň sa totiž na slovenských pohoriach zranilo okolo 60 lyžiarov. Informoval o tom portál imeteo.sk. Najhoršie to podľa nich bolo na severnej strane Chopka, kde pri lyžovaní utrpelo úraz 30 ľudí. Na južnej strane sa zranilo 14 ľudí. Dokopy sa teda zranilo 44 lyžiarov. 

Záchranári však zasahovali aj na Donovaloch, kde ošetrili štyroch lyžiarov. Okrem toho horská záchranná služba zasahovala v lyžiarskych strediskách Roháče - Spálená, Martinských holiach či v Tatranskej Lomnici. 

Záchranári prosia, aby dodržiavali pravidlá

Na množstve zranení sa podpísali najmä veľký nárast návštevníkov lyžiarskych stredísk, ako aj natopená vrstva snehu z vianočného oteplenia.

Horskí záchranári preto prosia, aby boli ľudia opatrní. „Vzhľadom na to, že lyžiarov na svahoch v prázdninovom období ešte bude pribúdať, apelujeme na návštevníkov lyžiarskych stredísk, aby boli vo zvýšenej miere ohľaduplní, nepreceňovali svoje schopnosti, svoju jazdu prispôsobovali aktuálnym podmienkam na zjazdovkách a plne rešpektovali pravidlá správania sa na lyžiarskej trati - Biely kódex,“ uvádzajú. 

Viac o téme: LyžovačkaZáchranáriLyžiariChopokJasná
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu