Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Náročný deň pre slovenských hasičov: Po celom Slovensku v sobotu zasahovali viac ako 500-krát

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor)

BRATISLAVA - V súv islosti s nepriaznivým počasím počas soboty (23. 12.) zasahovali profesionálni i dobrovoľní hasiči v Bratislavskom kraji 87-krát. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Bratislave Štefan Koči.

archívne video

Hasiči a polícia odpratávajú auto po nehode v bratislavskom Ružinove (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

"Počas celého dňa a noci odstraňovali spadnuté stromy z ciest, miestnych komunikácií, elektrického vedenia, z osobných motorových vozidiel a zasahovali pri dopravných nehodách zapríčinených zlou poveternostnou situáciou," priblížil o činnostiach, ktoré pomáhalo zabezpečiť 59 profesionálnych a 81 dobrovoľných hasičov.

Náročný deň pre slovenských
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor)

Najviac zásahov (26) uskutočnili na území hlavného mesta a jeho okolia. Príslušníci dobrovoľných hasičských zborov (DHZ) pomáhali v 42 zásahoch na území kraja.

Na strednom a západnom Slovensku hasiči počas soboty zasahovali 463-krát

Náročný deň pre slovenských
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor)

Dôsledky nepriaznivého počasia si počas soboty (23. 12.) vyžiadali na strednom a západnom Slovensku 463 zásahov profesionálnych a dobrovoľných hasičov. Informovala o tomhovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Bianka Královičová."Najviac výjazdov si vyžiadala situácia v Trnavskom a Nitrianskom kraji, kde v oboch prípadoch hasiči zasahovali 95-krát," spresnila.

Na území Bratislavského kraja zasahovali 87-krát, v 72 prípadoch si zásah hasičov vyžiadalo husté sneženie a silný vietor v Trenčianskom kraji. "V Banskobystrickom kraji zaznamenali 60 výjazdov a v Žilinskom 54," doplnila Královičová.

Hasiči pomáhali najmä pri odstraňovaní popadaných či nebezpečne sa nakláňajúcich stromov i telekomunikačných stĺpov, ktoré ohrozovali bezpečnosť na cestách. Odstraňovali aj popadané a poškodené káble elektrického vedenia a zasahovali tiež pri odčerpávaní vody z domov a pivníc. Pomoc hasičov bola potrebná aj pri dopravných nehodách, ku ktorým došlo v dôsledku zasnežených a zľadovatených ciest.

Viac o téme: HasičiZásahHaZZBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu