Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Nový PRIESKUM odhalil podporu stranám: Ani aktuálne protesty podporou Smeru veľmi nezamávali

Róbert Fico
Róbert Fico (Zdroj: Topky/ Maarty, Ramon Leško, Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Voľby do Národnej rady (NR) SR by v decembri vyhrala strana Smer-SD so ziskom 24,1 percenta hlasov. Nasledovali by Progresívne Slovensko (PS) s 19,4 percenta a Hlas-SD s 15,7 percenta. Vyplýva to z volebného modelu agentúry Ipsos pre Denník N.

archívne video

Snem strany Smer-SD na Bratislavskom hrade (Zdroj: Topky/Maarty)

Do parlamentu by sa dostali aj strana SaS (7,1 percenta), KDH (6,4 percenta) a Republika (5, 2 percenta). Koalícia Slovensko (bývalé OĽANO), Za ľudí a Kresťanská únia by ostala pred bránami NR SR. Získala by 5,9 percenta, no ako koalícia troch strán potrebuje na postup do parlamentu aspoň sedem. Potrebných päť percent by nezískali ani SNS (4,8 percenta), Maďarská aliancia (4 percentá), Demokrati (3,6 percenta), Sme rodina (2,7 percenta) či Kotlebovci - ĽSNS (0, 8 percenta). Iné strany uvádza prieskum na úrovni 0,5 percenta.

Na základe volebného modelu by Smer-SD v parlamente získal 47 kresiel, Progresívne Slovensko 37 a Hlas-SD 30. So 14 poslancami by v NR SR bola SaS. KDH by získala 12 mandátov a Republika by mala desať kresiel. Prieskum sa realizoval od 13. do 18. decembra na vzorke 1048 respondentov.

Viac o téme: SmerPrieskumHlasPS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu