Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

AKTUÁLNE Sabo sa vzdal dvoch poslaneckých mandátov naraz: Kde ostane pôsobiť?

Michal Sabo
Michal Sabo (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady (NR) SR Michal Sabo sa vzdal poslaneckého mandátu v bratislavskom mestskom zastupiteľstve i petržalskom miestnom zastupiteľstve. Pôsobiť bude "len" ako poslanec Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) a poslanec parlamentu.

 archívne video

Podľa Progresívneho Slovenska vláda svojim programom hovorí, že ochrana životného prostredia nezaujíma už ani samotné MŽP (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Po minulotýždňových zasadnutiach petržalského miestneho a bratislavského mestského zastupiteľstva som sa vzdal svojich poslaneckých mandátov. Naďalej budem vykonávať mandáty poslanca BSK a poslanca NR SR," skonštatoval Sabo.

Mestská časť Petržalka už na svojom webe zverejnila oznámenie o nastúpení náhradníka. V zmysle zákona o podmienkach výkonu volebného práva platí, že ak zanikol mandát poslanca zastupiteľstva, nastupuje ako náhradník kandidát, ktorý získal najväčší počet platných hlasov v danom volebnom obvode. Podľa toho by mala byť náhradníčkou dlhoročná komunálna poslankyňa Elena Pätoprstá. Témou sa koncom minulého týždňa zaoberala aj miestna mandátová komisia.Vzdanie sa poslaneckého mandátu v bratislavskom mestskom parlamente potvrdili aj z bratislavského magistrátu.

Viac o téme: Vzdanie saNRSRMichal SaboPoslanecný mandát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu