Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Žilinka učí Šimečku mravom: Mali by ste zachovať elementárnu slušnosť! Generálny prokurátor mu poslal tvrdý odkaz

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Getty Iamges, Topky/Vlado Anjel, Ramon Leško)

BRATISLAVA – Stredajšie vyjadrenie lídra progresívcov Michala Šimečku rozpútalo vášne. Krátko po tom, ako na svojej sociálnej sieti zavesil status k návrhu na zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry, sa časť jeho príspevku nepozdávala generálnemu prokurátorovi Marošovi Žilinkovi. Ten sa však chytil detailu, ktorý by bežný čitateľ rozhodne prehliadol. Žilinka sa rozhodol Šimečkovi udeliť lekciu zo slušného správania!

archívne video

Žilinka považuje podanie prezidentky na Ústavný súd za účelové (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

„Je to tu. Na vláde je materiál, ktorý navrhuje zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry. Ide o najhorší scenár, pred ktorým sme opakovane varovali. Právomoci nad vyšetrovaním v pôsobnosti Špecializovaného trestného súdu chce Robert Fico vrátiť krajským prokuratúram, a dohľad na nimi generálnemu prokurátorovi Marošovi "363" Žilinkovi,“ napísal krátko popoludní podpredseda parlamentu a predseda opozičného Progresívne Slovenska Michal Šimečka.

Michal Šimečka
Zobraziť galériu (3)
Michal Šimečka  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Tento príspevok však neunikol pozornosti menovanému Marošovi Žilinkovi, ktorému bola časť Šimečkovej správy tŕňom v oku. „Vážený pán podpredseda Národnej rady SR, určite sa zhodneme na tom, že v prvom rade najvyšší ústavní činitelia by mali pri komunikácii zachovávať elementárnu slušnosť a úctu,“ napísal Žilinka na Margo jeho statusu.

Žilinka učí Šimečku mravom:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Zásadným pochybením bolo podľa generálneho prokurátora nesprávne, ba až nevhodné oslovenie. Šimečka ho vo svojom statuse totiž nazval Marošom „363“ Žilinkom. Žilinka sa preto rozhodol predsedu progresívcov vyškoliť. „Preto Vás žiadam, aby ste ma oslovovali mojim menom Maroš Žilinka, teda spôsobom hodným Vami zastávanej funkcie,“ uzavrel generálny prokurátor.

Viac o téme: Maroš ŽilinkaMichal ŠimečkaGenerálny prokurátor363
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu