Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Čo to ten Kuffa zase robí? Na envirorezorte bol kňaz v sutane!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA, Facebook/ Ondrej Prostredník - Progresívne Slovensko, Getty Images)

BRATISLAVA – Politické šarády zaviedli známeho politika Štefana Kuffu až na ministerstvo životného prostredia, kam bol z rezortu kultúry presunutý po fiasku s intronizáciou Krista za kráľa Slovenska. Ani na novom úrade však neprestáva presadzovať svoju agendu. V budove rezortu sa tak objavil kňaz v sutane, ktorý mal budovu vysvätiť, Slovenská republika je však sekulárnym štátom, ktorý sa neviaže na žiadne vierovyznanie. Progresívne Slovensko hovorí o ultrakonzervatívnej agende.

archívne video

Veronika Remišová vyzýva štátneho tajomníka, aby prestal zneužívať kostoly na svoju osobnú, politickú propagandu (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

„Nepomohlo ani ‚prevelenie‘ na iné ministerstvo, Štefan Kuffa pokračuje v presadzovaní svojej nebezpečnej ultrakonzervatívnej agendy. Tentokrát vysvätením budovy MŽP (Ministerstvo životného prostredia),“ píše Ondrej Prostredník z Progresívneho Slovenka.

Podľa Prostredníka však výstredným počinom z dielne Štefana Kuffu (SNS) ešte ani zďaleka neodzvonilo. „Bude to skúšať ďalej. Jeho cieľom, ako aj ďalších ultrakonzervatívcov vo vláde, je podriadiť Slovensko jednej konkrétnej konfesii,“ dodáva Prostredník.

Štefan Kuffa
Zobraziť galériu (2)
Štefan Kuffa  (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

Nie je to tak dávno, čo Kuffa celé Slovensko šokoval svojimi výrokmi o intronizácii Krista za kráľa Slovenska. Nad týmto nápadom krútili hlavou dokonca aj biskupi z Konferencie biskupov Slovenska. K jeho krokom sa napokon neprihlásil ani samotný rezort kultúry, na ktorom ešte prednedávnom pôsobil.

„Ústava však jasne hovorí, že sme sekulárnym štátom. Musíme robiť všetko, čo je v našich silách, aby takým aj ostal. Preto je mojou kľúčovou agendou v Národnej rade SR presadzovať dôslednú náboženskú neutralitu Slovenska,“ uzavrel na margo Kuffovho výstrelku Ondrej Prostredník.

Viac o téme: KňazSNSMinisterstvo životného prostrediaŠtefan KuffaProgresívne SlovenskoOndrej Prostredník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu