Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Maroš Žilinka odmieta verejné spochybňovanie prokurátorov krajských prokuratúr

Maroš Žilinka
Maroš Žilinka (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka, bez ohľadu na politické rozhodnutie o budúcnosti Úradu špeciálnej prokuratúry, odmieta verejné spochybňovanie schopnosti prokurátorov krajských prokuratúr vysporiadať sa s trestnými vecami, ktoré sú aktuálne v pôsobnosti Úradu špeciálnej prokuratúry. Vyplýva to z vyjadrenia šéfa Generálnej prokuratúry (GP) SR, ktoré zverejnil na sociálnej sieti.

"Bez ohľadu na to, aké rozhodnutie prijmú zástupcovia výkonnej a zákonodarnej moci vo vzťahu k budúcnosti Úradu špeciálnej prokuratúry, z princípu dôrazne odmietam verejné spochybňovanie schopnosti prokurátorov krajských prokuratúr vysporiadať sa s trestnými vecami, ktoré sú aktuálne v pôsobnosti Úradu špeciálnej prokuratúry," zdôraznil Žilinka. 

Archívne video: Žilinka považuje podanie prezidentky na Ústavný súd za účelové

Žilinka považuje podanie prezidentky na Ústavný súd za účelové (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Takéto vyjadrenia považuje za dehonestujúce a neprípustne degradujúce odbornú spôsobilosť prokurátorov krajských prokuratúr, čo vážne ohrozuje dôveryhodnosť prokuratúry a zneisťuje verejnosť. "Prokurátori krajských prokuratúr vysoko kvalifikovane konajú v trestných veciach organizovaného zločinu, závažnej násilnej a ekonomickej trestnej činnosti, drogovej kriminality, ako aj trestnej činnosti verejných činiteľov a práve z ich radov sa v podstatnej miere personálne kreoval a kreuje Úrad špeciálnej prokuratúry," dodal šéf GP SR.

Viac o téme: SpochybňovanieProkurátoriMaroš ŽilinkaKrajské prokuratúryTrestné veci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu