Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Žilinka je radosťou celý bez seba: Pozrite sa, aké hodnotenie jeho inštitúcii udelili!

Maroš Žilinka sa pochválil novým certifikátom. Zobraziť galériu (3)
Maroš Žilinka sa pochválil novým certifikátom. (Zdroj: Topky/Ramon Leško, Facebook/Maroš Žilinka - generálny prokurátor SR)

BRATISLAVA - Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka má tento týždeň dôvod na úsmev. Je síce už niekoľko rokov vo vedení inštitúcie, no po dlhšom čase prichádza zásadný certifikát, ktorý podľa jeho názoru svedčí o jeho pozitívnych krokoch v úrade. Ide totiž o obstarávanie, ktoré hodnotila nezávislá spoločnosť.

archívne video

Žilinka považuje podanie prezidentky na Ústavný súd za účelové (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Toto hodnotenie získalo len jediné percento obstarávateľov

Bola to práve spoločnosť Transparex, ktorá generálnej prokuratúre certifikát A+ udelila. Ide teda o hodnotenie "Veľmi zodpovedný obstarávateľ" za rok 2022. Cieľom spoločnosti Transparex je zvýšiť transparentnosť vo verejnom obstarávaní a obchodných vzťahoch. Samotný Transparex pritom tvrdí, že hodnotenie A+ získalo len jedno percento, zo všetkých registrovaných verejných obstaraváteľov.

Žilinka je radosťou celý
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Maroš Žilinka - generálny prokurátor SR)

Transparex vytovril jedinečnú databázu, ktorá kombinuje informácie zo všetkých verejne dostupných zdrojov o firmách a organizáciách. Spoločnosť sa navyše pýši tým, že túto databázu pravidelne obnovujú.

Nadšený Žilinka ďakuje zamestnancom

"Generálna prokuratúra Slovenskej republiky tak nadviazala na rok 2021, v ktorom bola taktiež vyhodnotená ako "Veľmi zodpovedný obstarávateľ", na 10. mieste v kategórii „Ústredné orgány štátnej správy“," napísal pyšný Maroš Žilinka v statuse. "Moja vďaka patrí všetkým zamestnancom Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky, ktorí sa podieľajú a zodpovedajú za proces verejného obstarávania, a ktorí svojou vysokou profesionalitou prispievajú k šetreniu verejných prostriedkov a účelnému nakladaniu s nimi," dodal Žilinka.

Žilinka je radosťou celý
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Viac o téme: CertifikátGenerálna prokuratúra SRMaroš ŽilinkaTransparexObstarávateľ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu