Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Smer valcuje povolebný PRIESKUM, potvrdil pozíciu lídra: Návrat do parlamentu hlásia dve strany

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel, Ramon Leško)

BRATISLAVA - Ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali v druhej polovici novembra, vyhrala by strana Smer-SD so ziskom 23,8 percenta hlasov. Druhé v poradí by skončilo Progresívne Slovensko so 17,9 percenta hlasov, po ňom nasleduje Hlas-SD, ktorý by získal 14,6 percenta hlasov. Vyplýva to z prieskumu, ktorý v dňoch 15. až 22. novembra na vzorke 1015 respondentov realizovala agentúra Focus pre reláciu televízie Markíza Na telo.

archívne video

V zariadení pre seniorov odvolila aj takmer 102-ročná Banskobystričanka (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Matovič klesá, uškodila mu zmena názvu?

Kým vo voľbách štvrtú priečku obsadila koalícia OĽANO a priatelia, v aktuálnom prieskume ju predbehli so 7,5 percentami hlasov voličov KDH a s podporou 6,82 percenta SaS. V septembrových voľbách kresťanskí demokrati získali 6,82 percent hlasov a SaS 6,32 percent.

OĽANO, ktoré sa premenovalo na Slovensko, by podľa najnovších preferencií dostalo hlasy od 6,4 percenta voličov, kým vo voľbách to bolo 8,89 percenta hlasov. Na ďalšej priečke sa umiestnila SNS s podporou 5,8 percenta hlasov, čo je oproti septembrovým voľbám, v ktorých ju volilo 5,62 percenta ľudí, nárast. 

Návrat hlásia Republika aj Aliancia - Szövetség

Do parlamentu by sa v novembri dostala aj Republika s podporou 5,3 percent voličov, ktorá v septembri neprekročila päťpercentnú hranicu. Rovnako by sa do parlamentných lavíc prebojovala aj Aliancia - Szövetség s piatimi percentami hlasov. Tu v septembri podporilo 4,38 percenta voličov.
 

Demokrati by dostali 2,9 percenta hlasov, Sme rodina 2,8 percenta. ĽSNS by podľa prieskumu volilo 1,2 percenta hlasujúcich.

Smer valcuje povolebný PRIESKUM,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Focus/TV Markíza)

Smer by získal 42 kresiel

Podľa výsledkov prieskumu by Smer-SD získal 42 mandátov v parlamente, PS by ich malo 31 a Hlas-SD 25. KDH by v parlamente zastupovalo 13 poslancov, SaS by mala 11 a SNS desať kresiel. Deväť poslancov by v zákonodarnom zbore reprezentovalo Republiku i Alianciu. Hnutie Slovensko, vnímané ako koalícia, by sa so ziskom 6,4 percenta hlasov do parlamentu nedostalo.

Viac o téme: PrieskumVoľbySmer-SDNRSR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu